fbpx
Jegyzet Közélet

Kampány Maior módra

Sem stílus, sem az elképzelés nem újszerű. Pénzért vásárolni a fórumot ahol gyalázkodni lehet.

És ahhoz sem kellett sokat gondolkodni, hogy kitalálja, a magyar érdekképviseletet egy magyar napilapban szapulja.

Az egyén, Claudiu Maior, a kiszemelt fórum a Népújság.

A városvezetői tisztségre pályázó Maior, nemrég a Cuvântul Liberben adta hírül azt, hogy indul a választásokon. És ha már ugyanabban az épületben van, akkor a magyarok körében kezdte volna a kampányt. Nem a terveit vázolja, hanem odasóz a magyarok képviselőinek.

Az előző választásokon is volt magyar szavazóbázis, feltételezzük, hogy ezúttal is azt akarta megszólítani sajátos stílusában.

Kaptunk már szórólapot, láttunk már óriásplakátot arról, hogy mit tesznek vagy mit nem tesznek a tanácsosok. Amit nem láttunk: fejlődést. Immár 20 éve.

20 éve annak, hogy a választások napján, a kampánycsendre vonatkozó törvény megszegésével, a Siletina kisbuszával hordozta jelenlegi főnökét a város utcáin, szavazásra biztatva a lakosságot. Sajnos bejött. Bejött később az ingyen ebéd, az ingyen sör, az ingyen…, ja nem ingyen, hanem a város pénzén, a miccs.

A Siletina virágzik…, ja nem, az sem. Mit tud felmutatni? Fényképeket? Fizetett hirdetéseket a lapokban? Van ahol bejön, és van ahol nem. Ezúttal nem. A Népújság főszerkesztője, Karácsonyi Zsigmond ugyanis, a Claudiu Maior által bérelt lapfelületen hozta le az indoklását annak a döntésnek, hogy a hirdetések közzétételét felfüggesztik, ugyanis a jóérzés mellett ezek sértik a sajtóetika szabályait. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Két arany a felnőttek birkózó OB-án – lehetett volna több is

zkadar

Újra együtt a szolidaritás örömében

Szász Cs. Emese

Aláírták a Maros megyei Ludas-Mezőgerebenes térség vízhálózatának fejlesztésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Karessz
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben