fbpx
Közélet

Egyelőre nem lesz ingatlancsere

A marosvásárhelyi önkormányzat rendkívüli ülésén ismét elhalasztotta az épületek – kétes értékű – cseréjét a város és a Református Tanács között.

A döntés hátterében az áll, hogy egy ilyen horderejű lépésre nem volt megfelelőképpen kidolgozva a határozattervezet. A halasztást maga a beterjesztő Magyary Előd tanácsos is megszavazta.

A rendkívüli tanácsülésen felszólalt a képzőművészek képviseletében Mana Bucur. A hazai Képzőművészek Szövetsége marosvásárhelyi fiókjának elnöke szerint elképzelhetetlen, hogy érintettekként ne legyenek informálva arról, hogy a több, mint 40 éve a Bolyai utca 5 szám alatt tevékenykedő művészek feje felől egyik napról a másikra elcseréljék az épületet. Sorsukról még csak nem is egyeztettek velük.

Végül ismét elnapolták a kérdést, amelyet legszívesebben a következő testületnek „passzolnának” át.

Csiki Zsolt RMDSZ frakcióvezető szerint meg lehet oldani az ingatlancserét, de ehhez sokkal komolyabb egyeztetésekre, elemzésre van szükség. Az új tanácsosjelölti listán első körben még bejutóként szereplő, aztán onnan kikerülő frakcióvezető szerint még az is elképzelhető, hogy a város egy sokkal használhatóbb ingatlant tud a képzőművészek rendelkezésére bocsátani, de ezt is meg kell vitatni. Első lépésként arra kérte a határozattervezet beterjesztőit, hogy hivatalosan is értékeljék fel az ingatlanokat. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Éjszaka is tombolt a víz

Rákóczi Kinga

Nem jutott elődöntőbe a Sirius

zkadar

November elsejéig maradhatnak a polgármesterek, megyei tanácselnökök

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben