fbpx
Közélet

Kovács Mihály Levente, a Marosvásárhelyi RMDSZ megbízott elnöke

A Maros megyei RMDSZ Területi Állandó Tanácsa mai ülésén Kovács Leventét, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnökét, bízta meg a Marosvásárhelyi RMDSZ ideiglenes vezetésével.

A választások előtt Maros megye legnagyobb helyi szervezete vezető nélkül maradt, miután mind a városi szervezet elnöke, mind annak helyettese, vagyis a Választmány elnöke lemondott tisztségéről. Az RMDSZ országos ügyvezető elnöksége a Területi Állandó Tanáccsal közösen úgy döntött, hogy Kovács Leventét bízza meg a városi szervezet ideiglenes vezetésével. A városi szervezet körzetei, ügyvezető elnöksége és választmánya is folytatják tevékenységüket.

„Ma mindenkinek csak a kampányra kell koncentrálnia, egy feladat van, megnyerni mind Marosvásárhelyen, mind a megyében a választásokat” – mondta Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ elnöke.

Ma az a legfontosabb, hogy ne egymással harcoljunk, hanem politikai ellenfeleinkkel. Az ellenfelet ne házon belül, hanem házon kívül keressük. Célegyenesben vagyunk, talán az utolsó esélyünk arra, hogy Marosvásárhelyen valódi változást, rendszerváltást érjünk el. Soós Zoltánnal meg tudjuk nyerni a választásokat, azonban ehhez arra van szükség, hogy a kampány idejére tegyük félre a sértődéseket” – mondta Kovács Mihály Levente megbízott Marosvásárhelyi RMDSZ elnök, majd hozzátette „Ma az ügy a legfontosabb, amelynek jelentősége túlmutat Marosvásárhelyen. Megbízatásom ideiglenes. A munkát pedig a városi szervezettel közösen kell továbbvigyük, ez nem egy egyszemélyes feladat. Minden városi RMDSZ tagra, tisztségviselőre számítok, hiszen ez mindannyiunk közös harca. Rövid időn belül összehívom a városi szervezet testületi vezetőit, hogy megbeszéljük a soron következő időszak feladatait.

A megbízott elnök hatásköre meghatározott időre szól, 6 hónapon belül, az önkormányzati választásokat követően a járványügyi helyzetre való tekintettel meg kell szerveznie és lebonyolítania a Marosvásárhelyi RMDSZ-ben az általános tisztújítást. (marosvasarhelyi.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Forgatagos vendégelőadásokkal nyit a színház!

zkadar

Átlagban naponta két tűzeset volt Maros megyében, hatan már életüket is vesztették az idén

Szász Cs. Emese

Elég. Legyen! – Soósformabontó szobor, Florea 20 éves uralmára

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben