fbpx
Közélet Sport

Kolozsvárral akar bajnok lenni Sánta Szabi!

„Nem számítottam arra, hogy 33 évesen Kolozsvárra igazolhatok”

A marosvásárhelyi kosárlabda sport legértékesebb képviselője meglepődött az ajánlaton, amit szinte nem is habozott elfogadni.

A labdarúgó-kapu helyett a palánk alatti játékot választó 209 centiméter magas beálló 2011-ben már játszott a Szamos-parti városban, akkor bajnoki címet is nyert az egyetemistákkal.

A jelenleg 33 éves center szépen lassan az egyetlen olyan hazai játékos lesz, ami egyértelműen a kosárlabdázásban klasszikus ötösnek, azaz beállósnak számít.

Ennek fényében Sánta Szabolcs elé még hosszú pályafutás nézhet, de a marosvásárhelyi nevelésű sportoló mindig rövid távra tervez. A kupagyőztes kolozsvári U-BT-vel egyelőre 10 hónapra szóló szerződést írt alá.

Sánta Szabolcs kolozsvári éveit követően játszott még a CSM Bukarestnél, majd a Steauaval egyesült csapatban is. Ezt követően megfordult Krajován, Targu Jiu-n, majd 2016-ban visszatért Marosvásárhelyre, ahol az azóta megszűnt Maros Kosárlabda Klub színeiben rájátszásba került, illetve kupadöntőt játszott, amelyet éppen jelenlegi csapata ellen vesztettek el mindössze 1 ponttal. A következő esztendőt a süllyedő hajón kitartó kapitányként érte meg. A fizetésképtelenné vált MKK kapitányaként a végsőkig kitartott, majd a Városi Sportklub megszületését is végig asszisztálta.

Látva, hogy a polgármesteri hivatal hozzáállása a sporthoz teljesen komolytalan, 2019-ben Pitestire igazolt.

Most közelebb lesz a családjához is, reményei szerint ismét bajnoki címért küzdhet.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Buszjáratok indulnak a Somostetőre

krakoczi

A tanügyi alkalmazottak egy része folytatja a sztrájkot

krakoczi

Helyi roncsautóprogramot indít az önkormányzat

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben