fbpx
Közélet Sport

Egyenrangú olimpiai sportággá vált a wu-shu Romániában.

A Román Olimpiai Bizottság, hosszas egyeztetés után, a napokban a többi olimpiai sportággal egyenrangúvá fogadta a Marosvásárhelyen is nagy hagyományokkal rendelkező keleti harcművészetet.

A kínai kung-funak is nevezett sportág 2008-ban, a Pekingi olimpiai játékokon bekerült a bemutató sportágak közé, amelyen Romániát, és ezen belül Marosvásárhelyt Traian Rus képviselte.

A Muresul sportklub egykori versenyzője, Horváth Attila tanítványa meghívásos alapon került a világ legjobb nyolc versenyzője közé, akik a kínai fővárosban tarthattak bemutatót az olimpiát megelőzően.

A ROB mostani döntése értelmében ezentúl a többi olimpiai spotághoz hasonló elbánásban részesül a wu-shu is, azaz megfelelő bizottsági támogatást kaphatnak, illetve a helyezések után járó pénzdíjak is a többi spotággal megegyező lesz.

Horváth Attila szerint nagyon fontos lépést tett meg a spotág, mellyel végre elismerték annak fontosságát és helyét a többi sportág között. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Már csak a beiktatásra várnak

Rákóczi Kinga

„Magyar” húsvét Pojánán

zkadar

Egyszerre 300-an válnak átmenetileg munkanélkülivé

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben