fbpx
Közélet

Legyen pénz, legyen rend, legyen élet!

Soós Zoltán bemutatta 100 pontos programját.

Számos érdeklődő és a sajtó képviselői előtt ismertette jövőképét Marosvásárhely független polgármestere. Ehhez segítségül néhány marosvásárhelyi szakértőt is felkértek.

Portik Vilmos, Soós kampányfőnöke, köszöntőjében elmondta egy csapat közel egy éven keresztül dolgozott azért, amit majd az új polgármesternek 10 év alatt meg kell valósítania. Száz konkrét intézkedést sorolnak fel a szétosztott kétnyelvű füzetecskében, ezek megtalálhatóak a www.sooszoltan.ro honlapon is.

A rendezvényen elsőként Hermann Mark Christian sorolta fel a jelenlegi városvezetésnek az elmúlt 20 év alatt elkövetett legnagyobb tévedéseit.
A volt helyi tanácsos ismételten támogatásáról biztosította Soós Zoltánt és reményét fejezte ki, hogy a jövőben akár együtt is tudnak majd dolgozni.

W. Szabó Péter az IT szektor fontosságát emelte ki: világhírű számítástechnikai szakembereket nevelnek ki a város egyetemei, mi pedig nem tudjuk őket itt tartani.
Okosan tervezve ezen változtatni lehet. A volt téglagyár helyén egy IT inkubátorházat lehetne kialakítani és a volt kémiai líceum épületét is hasznosítani lehetne erre a célra.

Andreia Muresan szociológus a hátrányos helyzetű, mozgáskorlátozott, társadalmilag korlátolt személyek jelenlegi negatív helyzetről beszélt. A támogatások, annak megszervezésének módozatairól értekezett. Ilyen például a Hidegvölgy integrálása, ahol nem elég, hogy csak infrastrukturális beruházásokat eszközöltek, ott egy humanista, multikulturális tervre van szükség.

Nyulas Bernát vállalkozó szerint a város egyáltalán nem vállalkozó barát, de az adókat rajtuk behajtani jók voltak. A véleményükre soha nem voltak kíváncsiak.
Tiszta versenyt, tiszta beszerzéseket szeretne, ahol a cégek száma szaporodni tud, a befektetőket szívesen látják.
„Fogjunk össze vegyük kezünkbe a sorsunkat” – összegzett Nyulas Bernát.

Soós Zoltán nem csak harcnak, hanem egyenesen háborúnak titulálta a szeptemberi választást.
Bezárt városunkat meg kell szabadítani az elmúlt 20 év korrupt rendszerétől.
„Egy helyben topogunk, vagy elindulunk végre előre?” – tette fel a kérdést a jelölt.
Ehhez viszont egy komoly programra, egy hatékony tervezésre van szükség.
Soós Zoltán komoly jövőképet vetített elő.

10 évről beszélünk. Van olyan terület, ahol egy-két év alatt változásokat lehet elérni, de sok olyan megoldásra váró feladat van, aminek 8-10 év távlatában kell megvalósulnia.Hamarabb nem lehetséges, mert nagyon nagy a lemaradás. Az a 100 projekt, az a 10 év és az a 10.000 személy aki csatlakozott, egy olyan programot állított össze amely most ugyan az én nevemmel van fémjelezve, de mindenképpen fontos hangsúlyozni, hogy ez a marosvásárhelyiek programja, és azt jelzi, hogy változtatni akar, győzni akar. 

Biztos vagyok abban, hogy nem csak harc lesz ezen a választáson, hanem egy háború, hiszen egy rendszert kell leváltani Marosvásárhelyen, és az a célkitűzésünk, hogy ezt megváltoztassuk. Ez a város a polgárokról kell szóljon, a polgárokért kell működjön, nem úgy ahogy eddig volt, hogy elzárt szobákban döntéseket hoztak helyettünk és ránk erőltették. Ennek változnia kell. Ezért kérünk mindenkit, hogy jöjjenek, támogassanak bennünket, győzzön Marosvásárhely.

Miért támadta Dorin Floreat az elmúlt pár hétben? Azért, mert nem az elöljáró személyét, hanem a Florea rendszerével akarta megismertetni a városlakókkal.
Bár Florea valószínű nem indul, annak ellenére fontosnak tartotta bemutatni hogy ez a rendszer 20 évet ellopott a városlakók életéből.

Soós Zoltán nem személyek ellen indul a választáson, hanem éppen ezen rendszer ellen.

Tegyük rendbe a várost, tegyük élhetővé, szerezzünk anyagi hátteret az építkezéshez – erre épül a programja.
A városnak az országos rangsor élbolyába kell visszakapaszkodnia.
Az RMDSZ által is támogatott polgármesterjelölt konkrét elképzelésekkel is alátámasztotta jövőképet: 600 férőhelyes parkolóház építése a Színház háza mögött, saját erőből elkezdeni egy város körüli körgyűrű építését.
A metropolisz övezet valódi működtetése.
A Poklos patak teljes mértékű kihasználása, mint a város zöld folyosója.
Iskolák fejlesztése, a vécépapírltól a digitális tábláig. Jelenleg a város évente 10 lejt (!) költ egy iskolásra.
Mindezek megvalósítására viszont a legnagyobb szükség az összefogásra van.
Elég! Legyen! Győzzön Marosvásárhely! – zárta beszédét Soós Zoltán.

A programbemutatót a jelölt Facebook oldalán is élőben közvetítették:

Ajánlott bejegyzések

A tanügyi alkalmazottak egy része folytatja a sztrájkot

Rákóczi Kinga

Elrajtolt a 10. Vásárhelyi Forgatag

Rákóczi Kinga

Megválasztották a Maros Megyei Tanács alelnökeit

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben