Gazdaság Megye Szociális Tanügy

Nagy veszteségek a tej-kifli programban

Több mint 3 tonna alma romlott meg és 200 ezer csomag keksz szavatossági ideje járt le Maros megyében a tanítás felfüggesztése óta eltelt hónapokban.

A tejtermékeket szállító cégnek sikerült eladományozni a joghurtot, így az nem veszett kárba, de az alma és a keksz fogyasztahatalan. A Maros megyei tanács munkatársa, Sanda Vițelar a közszolgálati rádiónak elmondta, hogy az intézmény tehetetlen volt, törvénykezés nem lévén, nem tudta eladományozni a raktáron levő termékeket. Mint mondta, beadvánnyal fordultak az illetékes hatóságokhoz, minisztériumokhoz, de kérésüket válaszra sem méltatták. Marad tehát a kár. Mivel a diákok nem mentek iskolába, a tanács felfüggesztette a szolgáltatókkal kötött szeződést, így azok is jelentős veszteséget könyvelhetnek el.

Mivel a törvény sem az élelmiszerek adományozásáról, sem az ilyen esetekben kiutalható kápótlásokról nem rendelkezik, egyelőre azt sem tiszta, hogy ki fogja kárpótolni a cégeket a bevételkiesés miatt. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Újra szól a Kultúrpalota orgonája!

krakoczi

Kevés a pénz és a postás

krakoczi

Beidézte Dorin Floreát az Országos Diszkriminációellenes Tanács

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben