fbpx
Egészségügy Koronavírus Közélet Megye

Villámlátogatáson az egészségügyi miniszter

Hét koronavírusos beteg van intenzív osztályon – többek között ez derült ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter mai marosvásárhelyi látogatása során. Nagyjából gyanítani lehetett, hogy az utóbbi napokban szóban forgó koronavírus-tesztelések helyzetéről, és a nemrég akkreditáció nélkül maradt Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Kórház helyzetéről tájékozódik majd a tárcavezető.

Nelu Tătaru hangsúlyozta, hogy a laboratóriumok tesztelési kapacitására való tekintettel, fontossági sorrendet kellett felállítani. Elsők a koronavírus-gyanús személyek, majd a COVID 19-el diagnosztizált betegek hozzátartozói és az úgynevezett kontaktszemélyek, csak azt követően tudnának kérésre tesztelni.

Az egészségügyi miniszter a szívgyógyászat és az intenzív terápiás osztály mellett megnézte azokat a kórházi részleget is (az ortopédiát és traumatológiát) amelyek állapota miatt függesztette fel a szakhatóság az intézmény akkreditációját. Szerinte nem olyan súlyos a helyzet ahogyan azt a közösségi fórumokon tálalták, de tény, hogy van még tennivaló – mondta a miniszter.

A tárcavezető szerint Maros megyében nincsenek nagy gondok, de óvatosnak kell lenni.

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság mai közleménye szerint az elmúlt 24 óra alatt 7 személy szervezetében mutatták ki a koronavírust, 3 személy esetében a második teszt eredménye is pozitív lett.

A járvány kezdete óta a megyében 878 koronavírussal fertőzött személyt vettek nyilvántartásba. 753 beteget gyógyulnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból, közülük 120 igazoltan fertőzött, de tünetmentes pácienst 10 nap elteltével vagy saját felelősségre engedtek haza. A megyében eddig 74 személy halálát hozzák a fertőzéssel összefüggésbe.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport mai adatai szerint, az országban az aktív esetek száma 13490-re tehető. A betegségből 24663 személy gyógyult meg eddig. Ma déli közlésükben 1030 új esetet jelentettek. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Sportcsarnokból kórház a MOGYE területén

Rákóczi Kinga

Péntekenként döntenek a tanítás megszervezésének módozatairól

Rákóczi Kinga

Kedvezményezettek sora a köztisztasági adónál

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben