fbpx
Egészségügy Koronavírus

Sem az orvosin, sem a klinikán nem végeznek gyors tesztet

A kórház közleménye szerint, a továbbiakban az intézmény fogja feldolgozni a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által levett koronavírus kimutatásához szükséges minták egy részét. Emiatt meghatározatlan időre felfüggesztik a kérésre, COVID-19 fertőzés kimutatására szolgáló RT-PCR vizsgálatok elvégzését.

A Maros Megyei Klinikai Kórház vezetősége sajtóközleményben hangsúlyozza, hogy mindent megtesz a tesztelési kapacitás növelésére, de jelenleg ezt a szolgáltatást nem tudják biztosítani.

A sajtóközlemény előzménye, hogy a Marosvásárhelyi “George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem Orvosi-Gyógyszerészeti Kutatóközpont arról tájékoztatta a lakosságot, hogy július 20-tól nem végeznek több RT-PCR COVID-19 tesztet. Az egyetem azzal indokolja a döntést, hogy a személyzetnek is jár a szabadság, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a megyei klinikának van két akkreditált laboratóriuma, amelyek elláthatják a tesztelési feladatot. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Péntekenként döntenek a tanítás megszervezésének módozatairól

Rákóczi Kinga

Május 15-e után megszűnhet minden korlátozás

Rákóczi Kinga

Koronavírussal fertőződött meg 4 Maros megyei rendőr

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben