fbpx
Közélet Sport

Mentor Díjjal tüntették ki Peteley Attila úszóedzőt!

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány által meghirdetett program 10., jubileumi kiadásában 229 jelölt közül 10 személy vehette át a pénzjutalommal is járó Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

A 2019-es év tíz díjazottja között találhatjuk Peteley Attila marosvásárhelyi érdemes úszóedzőt.

A pályafutását a marosvásárhelyi ISK színeiben letöltő szakember odaadásával és tehetségével számos fiatalt, generációkat nevelt ki, jutatott el a siker útjára. Peteley Attila legnevesebb tanítványa, Trandafir Norbert, aki három olimpián is képviselte az ország színeit. Sajnálatos módon Norbi mindannyiszor más városnak szerezte az eredményeket, mivel itthon nem lelt megfelelő támogatásra.  

Peteley Attila igazi pedagógus: hivatástudata, elkötelezettsége és türelme példaértékű kell legyen mindannyiunk számára.

Most a Mentor Díjjal ismerték ezt el.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány mától meghirdette a 11-ik, 2020-as kiírást is, amelyben az év végéig lehet jelölni online a kiváló oktatókat.

Sajnos egy szomorú hír is kötődik Peteley Attilához… 68 éves korában elhunyt felesége, az egykori kiváló marosvásárhelyi kézilabdázó, a Muresul és a román válogatott játékosa, Peteley (született: Szöllősi) Mária-Magdolna.  A sportcsaládból származó Szöllősi lány 1970 és 1980 között szerepelt az A osztályban a Muresul színeiben, amelynek csapartkapitánya is volt. Legjobb eredménye az 1980-ban szerzett bajnoki ezüstérem.. 1969 – 1971 között ifjúsági válogatott volt, majd 1971-től a felnőtt válogatott tagja lett. Az aktív sportpályafutást 1980-ban hagyta abba. Nyugodjon békében… (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Mégsem szüntetik meg az Aranykakas melletti gyalogátjárót

krakoczi

A marosvásárhelyi változásért a reális esélyes mellé kell állni!

Karessz

Lemondásra szólítják fel Dorin Floreát

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben