fbpx
Közélet Megye

Stratégia a Kelemen-havasok térségének fejlesztésére

fotó: pixabay.com

fotó: pixabay.com

   Elsősorban az idegenforgalomra helyeznék a hangsúlyt, melyben partnerként számítanak a térség önkormányzataira.

Ugyanakkor a célok között szerepel az is, hogy leállítsanak minden olyan munkálatot, amely negatívan érintené a hegyvidéki térséget.

A terület egy nemzeti parkot is magába foglal, éppen ezért minden fejlesztésnek tekintettel kell lennie a védett területekre vonatkozó törvényi előírásokra – hangzott le azon a találkozón, amelyet a Kelemen-Gyergyói Közösségi Fejlesztési Társulás kezdeményezett.

A hétvégi megbeszélésen jelen voltak azok a szakértők és önkormányzati képviselők, akik vállalták, hogy részt vesznek a Kelemen-havasok Zonális Rendezési Tervének (PUZ) kidolgozásában.

A dokumentum lesz az alapja annak a térségnek a gazdasági fejlesztésének, amely magába foglalja Maros, Hargita, Beszterce-Naszód és Szucsáva megyék egy részét.

A Maros Megyei Tanácsot a találkozón Alexandru Cîmpeanu, a alelnök és Adina-Gabriela Popescu főépítész képviselte.

A rövid időn belül elkészülő Zonális Rendezési Tervtől a Maros megyei testület alelnöke azt reméli, hogy kötelezővé teszi az egységes szabályok betartását a Kelemen-havasok térségében. A dokumentum egy olyan munkaeszköz lesz, amely alapján el lehet kezdeni a térség fejlesztését úgy, hogy közben a biodiverzitás se sérüljön.

A Zonális Rendezési Terv mintegy 74.000 lejbe kerül, amely magában foglalja a szükséges dokumentumok összeállítását, valamint a partnerségben lévő önkormányzatok részvételét rendezvényeken, amelyek turisztikai, környezetvédelmi vagy egészségügyi témájúak is lehetnek. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Soós Zoltán és a 11-es szám

Rákóczi Kinga

Kontrollpecsét és megfelelő urna!

zkadar

Megnyílt a „Târgul Cetății” …

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben