fbpx
Életmód Közélet Szociális

Hamarosan kezdődhet az aláírásgyűjtés

A politikai pártok, a nemzeti kisebbségekhez tartozó szervezetek, a politikai szövetségek, a választási szövetségek és a független jelöltek július 20-ától megkezdhetik a támogató aláírások gyűjtését a helyi tanácsos, megyei tanácsos, polgármester és megyeitanács-elnök jelöltek javára, akik indulni szeretnének a szeptemberi helyhatósági választásokon – közölte az Állandó Választási Hatóság.

Marosvásárhelyen Soós Zoltán elsőként jelentette be, hogy függetlenként indul a polgármesteri székért, és egyes felmérések szerint jó esélye van arra, hogy leváltsa a jelenlegi városvezetést. Már most borítékolható viszont az, hogy az eddigieknél jóval keményebb megmérettetés elé nézünk. A város román ajkú lakóinak java része elégedetlen az évek óta uralkodó Florea klánnal, azonban azt sem tartják majd jó ötletnek, hogy magyar kézre bízzák a vezetést. A kérdés az, hogy összezárnak-e egy román jelölt mögött vagy sikerül meggyőzni őket arról, hogy nem a nemzetiség, hanem a váltás a fő szempont.

A jelölési szándékukat eddig bejelentők közül ugyanis nincs olyan aki valamilyen módon ne kötődne a jelenlegi városvezetéshez.

Klaus Iohannis államfő csütörtökön kihirdette a helyhatósági választások napját kijelölő törvényt. A jogszabály értelmében az idei helyhatósági választásokat szeptember 27-én tartják.

A választási kampány augusztus 28-án kezdődik és szeptember 26-án, 7 órakor ér véget. (agerpres/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Április elsejéig csak interneten lehet előjegyezni!

zkadar

Szerdán is folytatták a tiltakozást a gazdák és közúti fuvarozók

Rákóczi Kinga

Osztrákok által körözött személyeket vettek őrizetbe Marosvásárhelyen.

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben