fbpx
Közélet Kultúra

Nyilvános konzultáció a Megyei Tanács „kultúrárairól!

Több, a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézmény is az idei árakat tartaná meg a következő, 2020-21-es évadra – áll a tervezetben.

Azért nem szeretnének módosítani a belépőjegyek értékén, mert a szorult gazdasági helyzetben továbbra is motiválni akarják a nézőket.

Az Ariel Ifjúsági és Gyermek Színház vezetői szerint, ha emelkedénének az árak, kevesebb bevétellel számolhatnának, egy, a tanfelügyelőséggel közösen elvégzett felmérés alapján.

A Maros Művészegyüttes és az Állami Filharmónia a nézőszám növelésével érvelt.

A Látó és a Vatra folyóirat vezetői szerint egy esetleges drágítás, az amúgy is csökkenőben lévő olvasótábor még nagyobb lemorzsolódásától tart.

A Maros megyei Múzeum egyes részlegein viszont emelkedhet a belépő ára.

A Természet- és Néprajzi múzeum, a Várban található Régészeti kiállítás, valamint a Kultúrpalotában található művészeti, illetve történelmi-régészeti kiállítások látogatása drágulna.

Ugyanúgy megemelnék a Tükörterem látogatási díját is.

A megyei múzeum vezetősége azzal indokolta a drágítást, hogy időszakos és nagyon értékes kiállításainak állagmegőrzése a megnövekedett közmű díjak miatt többe kerül.

Ugyanakkor a belépődíjakat összehangolják az ország többi, hasonló múzeumának belépőivel.

A tervezetet a Megyei Tanács honlapján, vagy a székhelyén lehet tanulmányozni, július 24-ig módosító javaslatokat lehet benyújtani, és igény esetén – amit szintén július 24-ig írásban kell jelezni – nyilvános vitát is szervezhetnek. (marosvasarhelyiek.ro)  

Ajánlott bejegyzések

Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Rákóczi Kinga

Hétfőtől folytatódik a nagytakarítás!

zkadar

Ismét nemzetközi sportverseny Marosvásárhelyen!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben