fbpx
Egészségügy Gazdaság Megye

Nincs tisztaság, oda az akkreditálás

Akkreditálás nélkül maradt a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház.

Az egészségügyi intézmény közleménye szerint a nyilvános térben megjelent egy a klinika ortopédiai osztályán készített képanyag, amely az ott uralkodó állapotokat mutatta be, ennek hatására függesztette fel a szakhatóság a kórház akkreditálását.

A klinika vezetősége arra hivatkozik, hogy az ortopédián idén márciusban kezdődtek volna a felújítási munkálatok, de a koronavírus járvány miatt le kellett állítaniuk. A kórház egyes részeit COVID korházzá alakították, ide utalták be a fertőzés-gyanús személyeket.

Az intézmény vezetősége szerint az Országos Minőségellenőrző Hatóság döntése nem méltányos, ugyanis a málló vakolat és a padlóban lévő repedések nem veszélyeztetik a páciensek biztonságát.

A klinika közleménye szerint az akkreditáció felfüggesztése nem befolyásolja az intézmény működését, hamarosan kidolgozzák azt a tervet amelyet az illetékes hatóság elvár. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Komposztálj és nyerj!

Rákóczi Kinga

A marosvásárhelyi Kultúrpalota felújítás alatt

Noémi

Jelentős beruházásokra került sor idén a Maros Megyei Klinikai Kórháznál

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben