fbpx
Egészségügy Gazdaság Koronavírus Szociális

Magyarország szigorítja a beutazást

FOTÓ: MTI

Más országok mellett a Romániából Magyarországra érkezőkre is érvényes beutazási korlátozást jelentett be a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a Magyar Miniszterelnökséget vezető tárcavezető ma Budapesten.

A magyar kormány az operatív törzs javaslatára három kategóriába sorolta az államokat.

A zöld kategória esetében a fertőzöttség és a kockázat is alacsony, a belépés vállalható. A sárga kategóriába azok az országok tartoznak, ahol kevésbé súlyos a helyzet, a vörösbe pedig azok, ahol súlyos. Előbbiek közé tartozik Románia is.

Sárga jelzésű országból belépve a beutazót a határon egészségügyi ellenőrzés alá vetik és 14 napos karanténba kell vonulnia. Ez alól kivételt az jelent, ha a megelőző 5 napban 48 óra időkülönbséggel két negatív koronavírus-tesztet tud felmutatni.

A magyar kormány újra és újra felül fogja vizsgálni az országok listáját, és ha szükséges, akkor a sárga vagy a vörös kategóriába tartozó országok száma bővülhet. Az utazási korlátozó intézkedések szerdán lépnek érvénybe.

Ajánlott bejegyzések

Marosszentgyörgyön minden diák visszatérhet az iskolába

krakoczi

Kolozsvári minta alapján oldanák meg a parkolást

krakoczi

Önkéntesnek jelentkeztek az egyetemisták

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben