fbpx
Életmód Megye Szociális

Gépkocsivezetők figyelem! Marosszentgyörgynél működnek a szemaforok

A napokban működésbe helyezték (ideiglenesen) a jelzőlámpákat a Marosszentgyörgyöt átszelő országút 5 gyalogos átjáróján.

Sófalvi Szabolcs polgármester portálunknak elmondta:

sok év telt azóta amióta kértük ezeket a jelzőlámpákat, de örülünk, hogy végre a harcunknak meglett az eredménye és reményeink szerint a gyalogosok biztonságosan átkelhetnek az úttesten! Kérjük a gyalogosakat, hogy attól függetlenül, hogy a gomb megnyomása után zöld lesz az átkelést jelző lámpa, nem árt szétnézni, hogy megálltak e vagy sem az autók és csak utána átkelni, mivel az autóvezetők is meg kell szokják, hogy jelzőlámpák működnek az átjáróknál.

Az Országos Útügyi Igazgatóság és a kivitelező tájékoztatása szerint, a jelzőlámpák úgy vannak ütemezve, hogy az autósok nem kell 25 mp- nél többet várjanak és sorozatban zöld jelzést kapnak az átjáróknál.

A gyalogosok 10-90 másodperc közötti időt kell várjanak amíg a gombnyomás után zöldre vált a jelzőlámpa, annak függvényében hogy a többi átjárónál milyen jelzésen áll. Az összehangolásra azért van szükség, hogy az autósforgalom folyamatos legyen.

Sófalvi Szabolcs arra kéri a gyalogosokat és gépkocsivezetőket egyaránt, hogy legyenek figyelmesek és türelmesek ebben az időszakban. A megfelelő magatartás életet menthet.

Marosszentgyörgy polgármestere arról is tájékoztatott, hogy az Országos Útügyi hatóságtól más átjárókhoz is kértek jelzőlámpákat (például a község bejáratánál lévő Északi – Kápolna utcai kereszteződések közelében), de ezeket nem hagyták jóvá. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Évente 170 és 200 hektár közötti területet erdősítenek újra Maros megyében

László Portik

Csütörtökön kipucolják a Hidegvölgyet!

zkadar

Vásár nélküli Könyvvásár

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben