fbpx
Életmód Közélet Szociális

A változás tőlünk függ

Bízik a lakosság akaratában és a választások sikerében a független polgármesterjelölt, Soós Zoltánt támogató RMDSZ.

A felmérések szerint Marosvásárhelyen van igény a változásra, de ehhez aktív részvételre van szükség.

Porcsalmi Bálint szövetségi kampányfőnök, az RMDSZ ügyvezető elnöke a marosvasarhelyiek.ro-nak elmondta, „2020-ban a marosvásárhelyi számít stratégiailag az RMDSZ legfontosabb kampányának”. Ennek a városnak szüksége van egy valós perspektívára.

Hangsúlyozta, Marosvásárhelyen egy magyar kampány lesz, a Soós Zoltán kampánya, és annak rendelnek alá mindent. Őt támogatják a tanácsosjelöltek is, ennek a választásnak a sikerétől függ az is, hogy sikerül-e több személyt bejuttatnia a helyi tanácsba.

A helyzet kedvező lehet abból a szempontból is, hogy jelentős mértékben csökkent Dorin Florea népszerűsége, de számolnak azzal is, hogy felerősödik a magyarellenesség, a román pártok etnikai szavazásra buzdítják majd híveiket, és egy közös jelölt mögött sorakoznak fel.

Az alakulatok egy része már bejelentette, jelöltjét: a Nemzeti Liberális Párt Benedek Theodora orvost (jelenlegi tanácsost), a Szociáldemokrata Párt Sergiu Papuc jelenlegi alpolgármestert, a Népi Mozgalom Párt pedig a magyarellenességéről hírhedt Marius Pașcant indítja az önkormányzati választásokon. A PRO Románia Párt Dorin Florea tanácsosának, Claudiu Maiornak a nevét lebegtette meg, habár ez sietett előrebocsátani, hogy amennyiben főnöke indul a választáson, nem jelölteti magát. Azt pedig, hogy a magát függetlennek valló Florea újrázna, egyelőre homály fedi. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Zsúfolásig telt állomásra futott be a zarándokvonat

Rákóczi Kinga

Péter Ferenc: sok jó dolog tud születni összefogással

Rákóczi Kinga

Még egy lépés a műjégpálya befejezéséhez

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben