fbpx
Közélet Megye

Olcsó húsnak, híg a leve…

Kirúgták a Kultúrpalota felújítását végző céget.

A Maros megyei tanács alárendeltségébe tartozó Kultúrpalota felújítási munkálatai nem haladtak a megfelelő ütemben. Augusztus végéig kellett volna befejezni az épület külső rehabilitációját, azonban jelenleg a munkálatok kevesebb, mint fele készült el.

A beruházó megyei önkormányzat így úgy döntött, hogy július 6-tól kezdődően felbontja a szerződést a ploiesti-i céggel, miután többször is figyelmeztette azt, hogy jelentősen elmarad az ütemtervtől. A cégnek húsz napja van elhagyni az építőtelepet.

A Maros Megyei Tanács 2017-ben európai uniós támogatást nyert a Kultúrpalota felújítására a 2014–2020 közötti Regionális Operatív Program keretében. A nyilvános közbeszerzési eljárást követően a megyei önkormányzat 2017. október 31-én kötött szerződést a licit nyertesével, a ploiești-i SC Romconstruct Group SRL – SC Concas SA társulással a Kultúrpalota felújítására vonatkozó műszaki terv elkészítésére és a munkálatok elvégzésére. A konkrét munkálatok 2019. január 22-én kezdődtek el.

A hazai törvények szerint a közbeszerzésen a legkisebb árat adó céggel kell szerződést kötni, még akkor is, hogy ha kételkednek a sikerben. Jelen esetben a licitet megnyert cég jóval a kivitelezési ár alatt, 20%-kal olcsóbban vállalta a munkálatok elvégzését.

Ez lett az eredménye: a lassú haladás miatt felbontották vele a szerződést. Egyrészt nem volt elegendő szakembere, és a mozgósítással is hadilábon állt, valamint fennált a veszélye annak is, hogy helyenként nem szakszerűen avatkozik be.

Most következhet egy újabb közbeszerzés, a felújítás pedig elhúzódhat.

Talán előbb a közbeszerzési törvényt kellene újragondolni… (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Támogasd te is aláírásoddal a rendszerváltást! – megkezdődött Soós Zoltán aláírásgyűjtése

krakoczi

Robbantással bontották le az Azomures egyik hűtőtornyát

Szász Cs. Emese

Állami támogatásban részesül a repülőtér

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben