fbpx
Gazdaság Közélet Megye

Marius Pașcan levele az alvó NEMZETHEZ

Most már szörnyek lettünk. Nem mintha eddig angyalok lettünk volna Marius Pascan Népi Mozgalom Párti politikus szemében.

Nagy tragédia történt szegénnyel, az egyik marosvásárhelyi bevásárlóközpontban szúrta meg a szemét a magyar felirat, és sok-sok piros-fehér-zöld reklám. Gondolom hanyatt-homlok kirohant, és akkor írta meg jó hosszú levelét az alvó NEMZETHEZ

Jól értik, nem a kínai, német, angol, stb felirattal van baja, hanem a magyarral. És azzal a sok piros-fehér-zölddel.

Önéletrajzában pedig azzal dicsekszik, hogy 2008 június 26-a óta Zalaegerszeg díszpolgára. A kitüntetést dr. Gyimesi Endre polgármester adta át. Pașcan akkor még a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal sajtóirodájának vezetője volt.

Volt tanár, újságíró, majd Dorin Florea hőstetteinek népszerűsítéséért, hálából a hivatal sajtósa lett. Most a helyére pályázik, és kölcsönösen lesajnálják egymást.

Volt prefektus, majd a visszaosztásnál (említésre sem méltóan kis százalékkal) szenátor. Azóta, Vadim Tudor helyett, szolgálatos magyargyűlölő.

Neki köszönheti a meghurcoltatást Ștefan Someșan volt tanfelügyelő, és a katolikus gimnázium igazgatója, Tamási Zsolt is. Neki köszönhetik a szülők a Korrupcióellenes Ügyészségre tett látogatásaikat, és még sorolhatnánk.

Most tehát a magyar termékkel van baj. Azt írja, hogy aggódó hazafiak jelezték neki, hogy egy újonnan nyílt üzletben masszívan reklámozzák a magyar termékeket, miközben a román termékek nem részesülnek ilyen kivételezésben. Pedig törvény is van – írja Marius Pascan, „amit az unió kicsit átszabdalt”.

A kicsinél azért több az „átszabdalás”, ugyanis kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Románia ellen, amiért az úgynevezett szupermarket-törvényben arra kötelezték volna a nagyobb forgalmú üzletláncokat, hogy helyi termelőktől szerezzék be a friss élelmiszerek több mint felét.

Tehát baj van, nagy baj! – de csak ebben az esetben – mert „egy másik” bevásárló központban érdekes módon nem zavarta az amerikai napok, az olasz napok, a cseh sör napok, a francia konyha napjai, amiket szintén az illető államok színei jeleztek. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megtisztították a Vértanúk emlékművét

zkadar

Június végén nyit a Weekend-telep

Rákóczi Kinga

Van pénz az árvizkárok elhárítására

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben