fbpx
Életmód Koronavírus Közélet

Ellenőrzik az egészségügyi előírások betartását.

Egyelőre nem büntetnek.

„COVID-19” ellenes csoportot hozott létre a prefektúra.

Mara Toganel főispán rendelkezése értelmében a Belügyminisztérium, illetve más szaktárcák alárendeltségébe tartozó ellenőrző szervekkel közösen alakítottak ki egy operatív koordinációs csoportot. Ennek az lesz a feladata, hogy ellenőrizzék a megyeegész területén, hogy a zsúfoltabb helyeken betartják-e a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását célzó egészségügyi előírásokat.

A következő két hétben vegyes csoportokban ellenőrzik a bevásárlóközpontokat, közszállítási eszközöket, piacokat, strandokat, uszodákat, szállodákat, vendéglőket és teraszokat, hogy megfelelnek-e az előírásoknak.

Egyelőre nem büntetnek, hanem csupán felhívnák a figyelmet a szabályok betartására.

A vegyes csoportokban helyet kap rendőr, csendőr, tűzoltó, helyi rendőr, a közegészségügyi igazgatóság, az állategészségügy, a munkaügyi felügyelőség, a fogyasztóvédelem és egyéb ellenőrző szervek képviselője.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert minden eddigi eredmény kárba veszhet a járvány terjedésének megakadályozásában, ha nem vesszük komolyan a szabályok betartását – mondta a prefektus. Mara Toganel hozzátette, hogy a lakosoknak meg kell érteniük, hogy ez egy megelőző intézkedés.

Abban az esetben viszont, ahol súlyos kihágásokat tapasztalnak, nem fognak habozni a büntetésekkel. A szállodák, illetve más szolgáltató egységeknél, rendezvényszervezőknél akár a bezárásukat is elrendelhetik, amennyiben nem tartják be a megelőző intézkedéseket.

Július 4-től egy ingyenes, ún. zöld vonalon a lakosok is jelenthetik az egészségügyi előírások megszegését. Ez a szám: 0800800165. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Ők lehetnek Marosvásárhely tanácsosai

zkadar

Látványos fejlődés Maros megyében

Rákóczi Kinga

Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben