Életmód Megye Sport

Épül a jégpálya Marosvásárhely közelében

A városban nem lehetett, így a marosszentgyörgyi önkormányzat bocsátotta a Székelyföldi Jégkorong Akadémia rendelkezésére azt a telket, amelyen megépíthetik a jégpályát.

Mára Székelyföld legtöbb pontján saját településükön készülhetnek a kishokisok. Marosvásárhely volt eddig az egyetlen megyeszékhely, ahol a jeges sportok gyakorlására nem voltak megteremtve az infrastrukturális feltételek. A mi sportolóink több száz kilométert utaztak, ha edzésben akartak maradni.

A beruházó Székelyföldi Jégkorong Akadémia közleményből kiderül, hogy mostanra minden akadály elhárult, és a terep előkészítésével meg is kezdődött a sátortetős műjégpálya építése.

A marosvásárhelyi jégkorong újjáélesztése Maros Megye Tanácsának és a Marosmenti LEADER Egyesületnek is szívügyévé vált – pontosít a közlemény. A marosszentgyörgyi önkormányzat a Sörpatika mögötti területet jelölte ki a pálya helyszínéül.

Várhatóan szeptemberre kerül minden a helyére.

A maros megyei beruházás hatalmas jelentőséggel bír, ugyanis egy népes hokiközpont, egy népes közösség jut most hozzá a lehetőséghez, hogy az év nagyobbik részében otthonához közel űzhessen jeges sportokat. Az akadémia arra számít, hogy ezzel a lehetőséggel több gyerek kap majd kedvet a korcsolyázáshoz.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyen az urbanisztikában is teljes a káosz

Noémi

Filmek a hosszú napokra

Karessz

További 4 évig Peti András vezeti a repülőteret!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben