fbpx
Megye Szociális Tanügy

Nem dicsekedhetünk az érettségi eredményekkel

Az országos átlagnál gyengébb teljesítménnyel, Maros megyében a vizsgázók nem egészen 60 százaléka kapott átmenőjegyet.

A 4002 érettségiző közül 2391 tett sikeres vizsgát. A megmérettetésre jelentkezők közül 186 tanuló nem jelent meg az érettségin, 4 diákot csalási kísérlet miatt zártak ki. Ez utóbbiak még jócskán kell várjanak ahhoz, hogy leérettségizhessenek, ugyanis a kizárás mellett a büntetés része az is, hogy a következő két érettségi vizsgán nem vehetnek részt.

Az érettségizők közül négyen jelesre vizsgáztak, 41-en román, 37-en magyar, 126-an a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 131-en a választott tantárgyból érték el a maximális pontszámot és 10-est kaptak.

Amint az az előző években is volt, az átmenőjegy tantárgyanként legalább 5-ös, ahhoz, hogy az érettségit sikeresnek nyilvánítsák, a diáknak el kellett érnie a hatos átlagot.

A tegnap közzétett eredmények még megóvhatók, a végleges eredmény július 5-én jelenik meg.

Az idei megmérettetések újdonsága az, hogy a diákok egyéni kód alapján ellenőrizhetik eredményeiket, a teljes névsort sehol nem teszik közzé. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Most a hóembertől nem fértek el

Rákóczi Kinga

Robbanást történt az Azomuresnél

Rákóczi Kinga

Forgalmi változások Marosvásárhelyen!

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben