fbpx
Egészségügy Gazdaság Megye Szociális

Azomures – ezúttal hangszennyzés

Mivel jelentette az esetet, nem bírságolható az Azomures.

A vállalat FB oldalán tette közzé a magyarázatot arra , hogy miért működik a megszokottnál hangosabban. Eszerint egy berendezés meghibásodott és javításra szorult.

Az Azomures, akárcsak a múltkori légszennyezés kapcsán , azonnal jelentette az esetet a Környezetvédelmi Őrségnek, így fedezve van. Portálunk megtudta, hogy a kárelhárításban alkalmazott technika egy nemzetközileg elfogadott eljárás. Az elérhető legjobb technika (BAT – Best Available Techniques) előírásai szerint ugyanis a környezetterhelés megelőzése és – amennyiben az nem valósítható meg – csökkentése, valamint a környezet egészére gyakorolt hatás mérséklése érdekében alkalmaznak. A BAT egyben alapul szolgál a kibocsátások határértékének, illetőleg mértékének megállapításánál.

Forrásaink szerint a Környezetvédelmi Őrség iktatta a bejelentést, a zaj csak a reggeli órákban szűnt meg. Habár a Vegyipari Kombinát úgy tudja, hogy az csak a gyár közvetlen közelében hallatszik, szerte a városból jelentették a „dübörgést”. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Óvintézkedések koronavírus ellen a Transilvania repülőtéren

Noémi

Otthon is kitölthető az oltáshoz szükséges nyomtatvány

Rákóczi Kinga

Huszonötezer eurót kaphatnak vállalkozás alapítására a fiatal munkanélküliek

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben