fbpx
Egészségügy Gazdaság Megye Szociális

Azomures – ezúttal hangszennyzés

Mivel jelentette az esetet, nem bírságolható az Azomures.

A vállalat FB oldalán tette közzé a magyarázatot arra , hogy miért működik a megszokottnál hangosabban. Eszerint egy berendezés meghibásodott és javításra szorult.

Az Azomures, akárcsak a múltkori légszennyezés kapcsán , azonnal jelentette az esetet a Környezetvédelmi Őrségnek, így fedezve van. Portálunk megtudta, hogy a kárelhárításban alkalmazott technika egy nemzetközileg elfogadott eljárás. Az elérhető legjobb technika (BAT – Best Available Techniques) előírásai szerint ugyanis a környezetterhelés megelőzése és – amennyiben az nem valósítható meg – csökkentése, valamint a környezet egészére gyakorolt hatás mérséklése érdekében alkalmaznak. A BAT egyben alapul szolgál a kibocsátások határértékének, illetőleg mértékének megállapításánál.

Forrásaink szerint a Környezetvédelmi Őrség iktatta a bejelentést, a zaj csak a reggeli órákban szűnt meg. Habár a Vegyipari Kombinát úgy tudja, hogy az csak a gyár közvetlen közelében hallatszik, szerte a városból jelentették a „dübörgést”. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Május 18-án nyit a Nyugdíjas Önsegélyező Pénztár!

zkadar

Türkizbe borult a Megyeháza

krakoczi

Kék fénybe borul ma a városháza

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben