fbpx
Közélet Sport

A világ negyedik legerősebb focibajnokságában…

Marosvásárhelyről elszármazott szülők gyermeke aratott hatalmas sikert, azzal, hogy a svéd labdarúgó-bajnokságba szerződött.

Csíki Anna ugyan már Magyarországon született, de gyökereit minden évben ápolja. Szinte minden nyáron „haza” jár pihenni a rokonsághoz.

Férfi labdarúgásban nem lett volna éppen olyan nagy hír, ha egy magyar focista Skandináviába költözik, de a női fociban egy ilyen információ már magas hírértékkel bír.

A Ferencváros csapatával magyar bajnoki címet szerző Csíki Anna, az idén jóval többet tudott pihenni a koronavírus-járvány miatt, a bajnokságot felfüggesztették, majd berekesztették, egyedül a Bajnokok Ligájában való indulásért játszott pótselejtezőt a Ferencváros és az MTK.

Az 1-1-re álló párharc sorsdöntő mérkőzésén azonban Anna már nem állhatott klubja rendelkezésére, mert jelenése volt a Göteborg FC csapatánál, amellyel már korábban megkötötte a szerződését.

Nem érte váratlanul a volt csapattársaimat az, hogy nem segíthetek nekik a harmadik meccsen – mondta már Svédországban a 20 éves középpályás, ugyanis mindannyian tudták, tudtuk, hogy mennem kell.

Csíki Anna gyerekkorától külföldi bajnokságról álmodozott, de legnagyobb álma mégis egy BL-döntőben való szereplés.

Egyelőre nem álmodozom tovább, örülök ennek a lehetőségnek, mégis csak a világ negyedik legerősebb bajnokságában játszhatom. A BL-döntő még mindig ott lebeg a szemem előtt, de előbb szeretnék minél hamarabb beilleszkedni új klubomba. Hogy a másfél éves szerződésem alatt, vagy később, esteleg egy másik csapattal valósul majd meg az álmom, az most mellékes. Nekem egy a célom most, bizonyítsam be, hogy számíthatnak rám és tovább fejlődjek.

Nagyon örülök, hogy két felkészítő mérkőzésen is lehetőséget kaptam, másodjára már fél órát, és úgy érzem nagyon jól ment a játék.

Egy új csapatnál, a bizonyítási vágy sokszor görcsössé teheti a sportolót, netán túlfeszíti a húrt…

Én tudatosan készülök, nem sietek el semmit, türelmes vagyok magammal szemben. Annak örülök, hogy a Göteborgnál is tudják, hogy a beilleszkedéshez sok-sok türelemre van szükség a részükről is, és ennek megfelelő az elvárásuk velem szemben. Én mindenképp szeretném kivívni a helyem a kezdőcsapatban, de tudom, hogy ehhez időre van még szükségem. Nagyon profi klubról van szó, a mérkőzésekre 4-5 ezer ember szokott kilátogatni, főleg, miután a svéd női válogatott bronzérmes lett a 2019-es világbajnokságon!

Új város, új emberek. Biztosítottak-e lakást a svédek, egyedül laksz-e a „nagyvilágban”?

Feltételem volt, hogy ne legyek egyedül. Először költözöm távol a szeretteimtől, a családtól, szükségem volt/van valakire, akivel megosszam az érzéseimet. Szerencsére a klub segített lakást keresni és egy amerikai csapattársammal lakom egy házban. Ő is most érkezett a csapathoz, úgyhogy segítjük egymást.  

Érdekes kihívás előtt áll Csíki Anna. Szeptember 17-én a magyar női válogatottal Európa-bajnoki selejtezőt játszik pontosan Svédországgal a göteborgi Ullevi stadionban.  Anna feladatai közé tartozik az is, hogy feltérképezze a svéd focit, ugyanis több válogatott csapattársa is van. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Elfogták Boné Ferencet, a marosvásárhelyi Molnár Beáta feltételezett gyilkosát

Szász Cs. Emese

Építkezési engedély egy hét alatt?

zkadar

Felvételi a Művészetire!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben