fbpx
Közélet Sport

A világ negyedik legerősebb focibajnokságában…

Marosvásárhelyről elszármazott szülők gyermeke aratott hatalmas sikert, azzal, hogy a svéd labdarúgó-bajnokságba szerződött.

Csíki Anna ugyan már Magyarországon született, de gyökereit minden évben ápolja. Szinte minden nyáron „haza” jár pihenni a rokonsághoz.

Férfi labdarúgásban nem lett volna éppen olyan nagy hír, ha egy magyar focista Skandináviába költözik, de a női fociban egy ilyen információ már magas hírértékkel bír.

A Ferencváros csapatával magyar bajnoki címet szerző Csíki Anna, az idén jóval többet tudott pihenni a koronavírus-járvány miatt, a bajnokságot felfüggesztették, majd berekesztették, egyedül a Bajnokok Ligájában való indulásért játszott pótselejtezőt a Ferencváros és az MTK.

Az 1-1-re álló párharc sorsdöntő mérkőzésén azonban Anna már nem állhatott klubja rendelkezésére, mert jelenése volt a Göteborg FC csapatánál, amellyel már korábban megkötötte a szerződését.

Nem érte váratlanul a volt csapattársaimat az, hogy nem segíthetek nekik a harmadik meccsen – mondta már Svédországban a 20 éves középpályás, ugyanis mindannyian tudták, tudtuk, hogy mennem kell.

Csíki Anna gyerekkorától külföldi bajnokságról álmodozott, de legnagyobb álma mégis egy BL-döntőben való szereplés.

Egyelőre nem álmodozom tovább, örülök ennek a lehetőségnek, mégis csak a világ negyedik legerősebb bajnokságában játszhatom. A BL-döntő még mindig ott lebeg a szemem előtt, de előbb szeretnék minél hamarabb beilleszkedni új klubomba. Hogy a másfél éves szerződésem alatt, vagy később, esteleg egy másik csapattal valósul majd meg az álmom, az most mellékes. Nekem egy a célom most, bizonyítsam be, hogy számíthatnak rám és tovább fejlődjek.

Nagyon örülök, hogy két felkészítő mérkőzésen is lehetőséget kaptam, másodjára már fél órát, és úgy érzem nagyon jól ment a játék.

Egy új csapatnál, a bizonyítási vágy sokszor görcsössé teheti a sportolót, netán túlfeszíti a húrt…

Én tudatosan készülök, nem sietek el semmit, türelmes vagyok magammal szemben. Annak örülök, hogy a Göteborgnál is tudják, hogy a beilleszkedéshez sok-sok türelemre van szükség a részükről is, és ennek megfelelő az elvárásuk velem szemben. Én mindenképp szeretném kivívni a helyem a kezdőcsapatban, de tudom, hogy ehhez időre van még szükségem. Nagyon profi klubról van szó, a mérkőzésekre 4-5 ezer ember szokott kilátogatni, főleg, miután a svéd női válogatott bronzérmes lett a 2019-es világbajnokságon!

Új város, új emberek. Biztosítottak-e lakást a svédek, egyedül laksz-e a „nagyvilágban”?

Feltételem volt, hogy ne legyek egyedül. Először költözöm távol a szeretteimtől, a családtól, szükségem volt/van valakire, akivel megosszam az érzéseimet. Szerencsére a klub segített lakást keresni és egy amerikai csapattársammal lakom egy házban. Ő is most érkezett a csapathoz, úgyhogy segítjük egymást.  

Érdekes kihívás előtt áll Csíki Anna. Szeptember 17-én a magyar női válogatottal Európa-bajnoki selejtezőt játszik pontosan Svédországgal a göteborgi Ullevi stadionban.  Anna feladatai közé tartozik az is, hogy feltérképezze a svéd focit, ugyanis több válogatott csapattársa is van. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Az aradi vértanúkra emlékezünk ma

Rákóczi Kinga

Kedd reggelig hatan iktatták polgármester jelöltségüket

Rákóczi Kinga

Nyitvatartások az év fordulóján

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben