fbpx
Gazdaság Koronavírus Közélet

Online választási kampány

Fotó: Ynsight

Idén nagyon másképp alakulnak mind az önkormányzati, mind a parlamenti választások. A koronavírus-járvány miatt ugyanis nem lesznek nagy közgyűlések, sem választókkal való találkozók – erre hívta fel a figyelmet a miniszterelnök annak a törvénytervezetnek az elfogadása kapcsán, amely szeptember 27-ére tűzi ki a helyhatósági választásokat.

A kormány által megszavazott tervezet egyszerűsítené a jelölési eljárást és lerövidítene néhány határidőt.

Ludovic Orban kormányfő közölte, a rendhagyó kampányban erősebb lesz a kampány a sajtóban, az online térben. Mind a jelölteknek, mind a választóknak alkalmazkodniuk kell a helyzethez.

A választások megszervezése is költségesebb lesznek, ugyanis a szavazókörzeteket fertőtlenítőszerekkel is el kell látni, és a szavazófülkéket is úgy kell majd felállítani, hogy lehetővé tegyék a járványügyi intézkedések betartását. Az még talány, hogy a körülmények mennyire befolyásolják a választói kedvet, és hogy amennyiben a távolságtartás miatt korlátozzák a választói helyiségekben egyszerre tartózkodók számát, lehet-e, kell-e majd hosszabbítani a szavazatleadási időintervallumot.

Ludovic Orban szerint a parlamenti választásokra december 6-án kerülhetne sor, de várják a többi politikai alakulat álláspontját is.

Ajánlott bejegyzések

Foltozzák és festik az utcákat

zkadar

Megőrizték első osztályú tagságukat

zkadar

Új helyszínen jelentkezik idén a Szféra

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben