fbpx
Gazdaság Közélet Tanügy

Segítenek a külföldön dolgozó szülők gyerekein

A kiskorúak támogatására vonatkozó programban való részvételről döntött legutóbbi ülésén a Maros Megyei Tanács. A döntés értelmében a megyei önkormányzat társul a Divers Egyesület és az Alpha Transilvană Egyesület által kezdeményezett EDUC- A gyermekek nem „oktatják” magukat! elnevezésű, európai uniós finanszírozású projekthez.

A támogatási kérést egy kísérleti program keretében nyújtják be az egyesületek, amely a külföldön dolgozó szülők gyermekeinek oktatásban való részvételét ösztönzi. A projekt célja, hogy növeljék 270 Maros megyei gyermek iskolai teljesítményét, akiknek a szülei külföldön tartózkodnak.

A projektbe különböző életkorú gyermekeket fognak bevonni, akik óvodai oktatásban (3-6 év), általános iskolai oktatásban (6-10 év), gimnáziumi oktatásban (11-14 éves) vagy középiskolai oktatásban (14-16 éves) vesznek részt. A projekt megvalósítási időszaka 30 hónap. A projekt keretében a Maros megyére eső költségek összértéke 612.000 lej, amelyből 12.240 lej a Maros Megyei Tanács önrésze, ez a teljes összeg 2%-át teszi ki. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyi dobogósok a Winter Triatlon OB-n

zkadar

Se ballagás, se szóbeli – érettségi 2020

Rákóczi Kinga

Díszpolgárokat avattak Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben