fbpx
Életmód Gazdaság Megye Szociális

Megépítenék a megye leghosszabb kerékpárútját

Egy lépéssel közelebb került a megvalósításhoz a Maros megyei tanács ahhoz, hogy kialakítsák a megye leghosszabb kerékpárútját.

Péter Ferenc tanácselnök tegnap FB oldalán közölte, hogy benyújtották a parlamentbe azt a törvénytervezetet, amelyben azt kérik, hogy a Maros Megyei Tanács tulajdonába kerüljön a kisvasút nyomvonalának területe Marosvásárhely-Vármező-Szováta, valamint Marosvásárhely-Mezőbánd-Mezőméhes útvonalakon, hogy a területen kerékpárutat alakítsanak ki.

Az 1910-es években épített keskeny nyomtávú vasút működése a 90-es évek elején állt le, mert a Román Vasúttársaság nem tartotta már jövedelmezőnek.

Fotó: https://www.facebook.com/mocanitasovatacampucetatii/

A nyomvonal elhagyatott, helyenként Ismeretlenek felszedték a vasúti síneket és talpfákat. A kisvasút Szováta és Vármező közötti szakaszát felújították, és egy magántulajdonú cég turisztikai célból két-három kocsiból álló szerelvényt működtet a nyári hónapokban.

A törvénytervezetet az RMDSZ Maros megyei szenátora Császár Károly dolgozta ki és terjesztette elő a parlamentben. A szenátor Facebook-oldalán azt írta: „Hiszem, hogy ezáltal nemcsak a kikapcsolódás, az egészséges életmód kap új értelmet Maros megyében, hanem fellendülhet a nyárádmenti, valamint a mezőségi turizmus is.” (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kérdéses a Segesvári Középkori Fesztivál megszervezése

Szász Cs. Emese

Angyal Karaván Marosvásárhelyen

Noémi

A víz érték! Becsüld meg!

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben