fbpx
Gazdaság Közélet Megye

Éjszaka is tombolt a víz

Fotók: Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Továbbra sem kíméli Maros megyét az árvíz. Az elmúlt 24 órában 17 településen dolgoztak a katasztrófavédők és tűzoltók a megáradt patakok által okozott károk elhárításán.

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint Udvarfalva, Makkfalva, Szováta, Marossárpatak – Beresztelke, Radnót és Szászbonyha lakosai kértek segítséget, de árvíz volt Marosszentkirályon, Vidrátszegen, Remeteszegen, Marosludason, Nyárádremetén, Petelében, Körtvélyfáján, Marosligeten, Mezőrüccsön, Ölyvöspatakán és Mezőszentmárton térségében.

Az éjszaka folyamán több helyen is kilépett medréből a Küküllő. A tűzoltók 20 alagsorból és pincéből, 70 háztáji gazdaságból és 70 ári melegházból szivattyúzták ki a vizet. Volt ahol megelőzésképpen homokzsákokból építettek gátakat. Senkit nem kellett kimenekíteni házából. A katasztrófavédők magas nyomású szivattyúkkal, és más mobil felszereléssel dolgoztak, volt ahova a katonaságot is kirendelték. Jelenleg Körtvélyfáján dolgoznak a hivatásos tűzoltók.

Amennyiben a telek-tulajodonosok nem biztosítják be javaikat, nagy mértékű anyagi kárt könyvelhetnek el, ugyanis Adrian Oros mezőgazdasági miniszter tegnap bejelentette, hogy az elmúlt időszakban bekövetkezett áradások okozta mezőgazdasági károk megtérítésére még nincsenek alapok a minisztérium költségvetésében. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szalagvágás: október 31-én átadják a Bolyai és a Református Kollégium felújított épületegyüttesét

Szász Cs. Emese

Virtuális nemzetközi versenyre készülnek szinkronúszóink

Rákóczi Kinga

Felmentették tisztségéből Maros megye prefektusát és a szociáldemokrata alprefektust

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben