fbpx
Életmód Közélet Szociális

Szekér hadművelet 2.0

A Diszkriminációellenes Tanács elé terjesztett panasz alapját képezheti az a sajtónak kiküldött, majd egy órán belül visszavont közlemény, amelyben a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal arra figyelmezteti (az első közleményben a város roma kisebbségét), (a javított változatban) Marosvásárhely lakosságát, hogy szekér nélkül maradnak amennyiben a város utcáin közlekednek.

Az első közleményben – „scormonitori în gunoaie” – szemétben turkálóknak – nevezett címzetteket tájékoztatta arról, hogy elkobozzák lovas szekereiket, ha azokkal Marosvásárhely utcáin hajtanak. A későbbi, már javított tájékoztató szelíd hangot üt meg, és megmarad a tájékoztatásnál, miszerint a Helyi Rendőrség közlekedéssel foglalkozó szakosztálya 3 szekeret foglalt le és szállított el a város területéről, egyet az Egyesülés lakónegyedből, egyet a Meggyesfalvi lakónegyedből és egyet a Hidegvölgy környékéről. Mindhárom esetben bírságoltak, egyrészt azért, mert a tulajdonosok megszegték a szekerek közlekedésére vonatkozó szabályozást, egy másik esetben a szülőket bírságolták amiért felügyelet nélkül hagyták a szekéren kiskorú gyermekeiket. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Makkai Gergely bíróságon kéri a leváltására vonatkozó tanácsi határozat érvénytelenítését

Noémi

Minden embernek joga van a számára legjobbnak tekintett élethez – interjú dr. Szabó Árpád tanácsosjelölttel

Rákóczi Kinga

Marosvásárhelyi szakember a Sportminisztériumban

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben