fbpx
Közélet

RMDSZ városi tanácsjelölt lista – ez még nem a végleges!

Hétfőn este az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének választmánya összeállította a helyi tanácsosi lista jelöltjeinek névsorát.

Ez a lista még nem teljes, a Területi Állandó Tanácsnak is jóvá kell hagynia. Ott viszont kétharmados többség szükséges annak megváltoztatásához, vagy elutasításához.

Miután az RMDSZ országos szabályzatfelügyelő bizottsága érvénytelenítette a Maros megyei szervezet azon határozatát, mellyel felfüggesztette a városi RMDSZ tevékenységét, így visszatért a „Vass-vonal”.

A megyei szervezet amiatt volt elégedetlen a dr. Vass Levente által irányított városi szervezettel, mert a városi tanács RMDSZ frakciója rendre kiszolgálta a városvezető Dorin Florea és tanácsosa, Claudiu Maior érdekeit.

A városi szervezet visszaállításával, Kozma Mónika lett az ideiglenes elnök, így ő lett a városi tanácsosi lista „feje”.

Kozma Mónika vezeti a Pro Economica Alapítványt, amely a magyar kormány gazdaságélénkítő támogatásainak szétosztásáért felel. 2016-18 között a Maros megyei tanácselnök irodavezetője volt, azelőtt pedig Bukarestben a Környezeti alapokat felügyelő intézetben illetve a környezetvédelmi kutatások országos intézetének volt kommunikációs és külkapcsolatokért felelős szakembere, De dolgozott az országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Országos Hatóságnál, ahol az elnök irodavezetője volt.  

A lista további hatalmas meglepetéseket tartogat.

Kali István, Vass Levente képviselői kabinetvezetője a második.

A harmadik helyre került Portik Vilmos, a Vásárhelyi Forgatag főszervezője, majd a negyedikre „csúsztatták” le Tamási Zsoltot, a II. Rákóczi Ferenc római katolikus kollégium közkedvelt igazgatója, akit mindenki eredetileg a lista második helyére várt.

Az ötödik helyre rangsorolták Kakassy Blanka pszichológust, humánerőforrási menedzsert, a Marosszéki Közösségi Alapítvány elnökét, aki korábban vezető pozíciót töltött be a Maros megyei Ifjúsági és Sportigazgatóságon.

Magyary doktor a hatodik?!

A lista legnagyobb meglepetése azonban annak a dr. Magyary Elődnek a neve, aki köztudottan kitűnő kapcsolatokat ápol Dorin Florea tanácsosával, a várost tulajdonképpen egyedül irányító Claudiu Maiorral.

Őt Frunda Csenge követi, aki amellett, hogy a MIÉRT vezetőségi tagja, az RMDSZ Nőszervezetének Ifjúságért felelős alelnöke is.

Csíki Zsolt a másik olyan tanácsos, aki szerepel a jelenlegi városi önkormányzatban. Ő volt az, aki előbb frakcióvezetőként irányította az RMDSZ tanácsosokat, majd tőle Magyary Előd vette át a „pálcát”. Később, mikor „összement a puliszka” a megyei és városi RMDSZ között, Csíki ismét frakcióvezető lett, rendszeresen ő volt az aki „belepiszkított” a Maior érdekekbe.

A Szász Albert Sportlíceum igazgatója csak a tizedik, jelenleg épp, hogy bejutó helyre tették. Előtte Jakab István, a Clini-lab cég marketing menedzsere és Iszlai Tamás építészmérnök kaptak helyet.

A 11. helyre a civil szervezetek egyelőre meg nem nevezett képviselője került, a tizenkettedikre, a nagyon optimista számítások szerint utolsó befutó helyre pedig Kelemen Márton, a Milvus csoport alapítója. Korábban volt megyei tanácsos, sőt a megyei tanács alelnöke, egy rövid ideig a Maros Kosárlabda Klub elnöki tisztségét is betöltötte.

Egyelőre ennyi név szerepel a listán, ismereteink szerint legalább 25 nevet kellett volna megnevezni, arra az esetre – mint ahogy történt az elmúlt választásokkor, illetve a négyéves ciklus alatt – ha valaki visszalép, legyen ki beugorjon helyettük….

A TÁT nehéz helyzetbe került. A lista június 25-én, azaz csütörtökön kell véglegessé váljon…

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Két zsiráffal gazdagodott a marosvásárhelyi állatkert

Szász Cs. Emese

Kijárási tilalom! A 65 éven felüliek nem hagyhatják el lakóhelyüket

Rákóczi Kinga

Továbbra is Nagy Zsigmond Maros megye alprefektusa

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben