fbpx
Megye Szociális Tanügy

70 százalékos siker a kisérettségin

A Maros Megyei nyolcadikos diákok 70 százaléka szerzett átmenő jegyet a kisérettségin – tájékoztat közleményében a tanfelügyelőség. A megyében 3111 vizsgázó érte el az 5-ös (átmenő) vagy annál nagyobb átlagot, ez a jelentkezők 70, 85 százalékát teszi ki. Kilencen jelesre vizsgáztak.

Román nyelv és irodalomból a nyolcadikosok 74,79% kapott átmenő jegyet. 86 diák tízesre vizsgázott.

Matematikából a vizsgázók 2832 (64%) kapott 5-ös vagy annál nagyobb jegyet, 52-en jelesre teljesítettek.

Az anyanyelvi vizsgán a 1381-en érték el az átmenő jegyet, magyar nyelv és irodalomból 44-en, német nyelv és irodalomból 1 diák teljesített színtizesre.

A ma közzétett eredmények még nem számítanak véglegesnek, ugyanis holnap délig még megóvhatják őket a diákok. A tényleges eredményeket június 27-én teszik közzé.

Az idei kisérettségi egyik újdonsága az, hogy a vizsgázók által elért eredmények nem publikusak, minden diák egy kódot kapott amely alapján saját teljesítményét láthatja a Tanügyminisztérium honlapján.

A középiskolába bejutásnál a vizsga átlaga 80, a négyévi tanulmányi átlag 20 százalékából összeállt jegy számít. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhely néhány napra a Kárpát-medence kulturális fővárosa lett

Szász Cs. Emese

Elvileg lehetne magyar prefektusa Maros megyének

krakoczi

Filmek a hosszú napokra

Karessz
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben