fbpx
Életmód Kultúra Szociális

Kinyithatnak a templomok

Fotó: Gecse utcai Református Egyházközség, Marosvásárhely

Most már hivatalos, beltéren szervezhetik a miséket, istentiszteleteket. Az esős idő már nem lehet akadálya az egyházi szertartásokon való részvételnek, ugyanis megnyitnak a templomok és imaházak.

A Hivatalos Közlönyben megjelent az egészségügyi minisztérium és a belügyi tárca közös rendelete amely konkrét feltételeket szab az egyházi szertartások megszervezésének.

  • Eszerint 4 négyzetméterenként legfeljebb egy személy tartózkodhat, a hívek közötti távolságnak legkevesebb 2 méternek kell lennie.
  • A templomokba való belépés előtt kötelező a kézfertőtlenítés. A fertőtlenítőszereket az egyházaknak kell biztosítaniuk. Beltérről lévén szó itt is kötelező az arcmaszk viselése.
  • A templomok bejáratánál járványtani szűrést végeznek az egyház képviselői, és légúti megbetegedésekre utaló tünetekkel érkezőket nem fogadhatják.
  • Ott ahol erre lehetőség van, külön útvonalat kell kijelölni a templomokba való érkezésre és távozásra.
  • Az épületekben négyóránként fertőtleníteni kell a hívek által gyakran megérintett felületeket – áll a Hivatalos Közlönyben megjelent rendelkezésben. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A civil szféra és a politikum közösen szervez négynapos március 15-ei eseménysorozatot

Szász Cs. Emese

Júniusig helyettesítik a leszerelt játszótéri eszközöket

Rákóczi Kinga

Meghosszabbították az ingyenbérletek érvényességét

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben