fbpx
Közélet

Elég. Legyen! – Soósformabontó szobor, Florea 20 éves uralmára

Pontosan 20 évvel ezelőtt lett előszőr Marosvásárhely polgármestere, a még mindig regnáló Dorin Florea.

Az „Elég. Legyen!” jelszóval indított eseményen, Soós Zoltán Florea 2000. június 18-i győzelmét egy ítélethez hasonlította: Marosvásárhely számára büntetés volt a polgármester két évtizedes regnálása: a város lemaradt Nagyszebentől, Gyulafehérvártól, de még Besztercétől is.

A város számára kellemetlen évfordulóra, Soós Zoltán független magyar polgármesterjelölt egy szoborral emlékezett meg a mai napon.

A modern – minimalista és szatirikus – műakoltás, a jelenlegi polgármester elmúlt 20 éves tevékenységét jellemzi.

A művészetek világában is kellő szakértelemmel rendelkező politikus, pár mondatban be is mutatta a helyszínen felállított, polisztirolból készített installációt.

„A 140 centiméteres talapzat a „nagyra” törő ambíciót, míg a rajta levő vár az álmokat hivatott kifejezni. Mindezt keretezi a látszólag az alkotás felett lebegő, valójában annak szerves lényegét kifejező piskóta-kő”.

Soós Zoltán, a polgármesteri hivatallal átellenben található Grand Hotel teraszán megtartott sajtótájékoztatóján arra kérte a marosvásárhelyieket, hogy gondoljanak vissza az elmúlt 20 évre és összegezzék a Florea-uralom mérlegét.

“Megelőlegezzük az eredményt: a város veszített, mi marosvásárhelyiek veszítettünk. Nem keveset, sokat.” – tette hozzá a jelölt.

A polgármesterjelölt ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy nem elég csupán emlékezni, ez az alkalom arra is kiváló, hogy a marosvásárhelyiek a jövőbe tekintsenek és tervezzenek. Ezt fejezi ki a jelmondatában található „Legyen!” is. A város lakói szeptember 27-i választáson felszámolhatják a 20 éve tartó „haverok és „smekkerkedés” világát”.

Soós Zoltán, honlapunk kérdésére válaszolva kifejezte, hogy legalább olyan nehéz lesz elnyerni a polgármesteri széket, mint leváltani a 20 éve elhatalmasodó korrupt rendszert is.

„Ezért az őszi választás igazi tétje nagyobb, mint a polgármester-váltás: a helyi rendszerváltást jelenti. Ez pedig nem a románok vagy a magyarok győzelmét, hanem Marosvásárhely győzelmét jelenti.” 

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hamarosan kezdődhet az aláírásgyűjtés

krakoczi

A Kövesdombon is kátyúznak a héten

krakoczi

Választási évben, megint nekifogtak a stadionnak!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben