fbpx
Gazdaság Közélet Szociális

Adóvá alakul a szemétdíj

Rekord idő alatt kezdte el tevékenységét egy új köztisztasági cég Marosvásárhelyen, miután a csődeljárás alatt álló Salubriserv kft szerződése június 15-én lejárt és annak meghosszabbítására nem volt lehetőség. A szerződéskötés megtörtént, a versenytárgyalást később hirdetik meg.

A városi tanács döntése értelmében a közbeszerzési bizottság feladata volt tárgyalásokat folytatni az ajánlattevő cégekkel. Két érdeklődő jelentkezett, az Iridex és a Sylevy Salubriserv. A harmadik, a Salubriserv kft csak jelentkezett volna, de mint jelezték, őket nem kérték fel erre. A szerződést végül a Sylevy Salubriservvel kötötték meg, miután az Iridex úgy döntött, hogy visszalép – tájékoztatta a sajtót a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal sajtófelelőse.

A Salubriserv alkalmazottai szerint a polgármester tartozik nekik annyival, hogy biztosítsa számukra a munkahelyet.

A városvezető tanácsosa, Claudiu Maior szerint a szolgáltató-váltás nem jelenti azt, hogy állás nélkül maradnak a csődbe jutott vállalat alkalmazottai, a Hideg-völgyben élő alkalmazottakat ugyanis átveszi az új cég – mondta Maior.

A Salubriservvel kötött együttműködés nem csak a polgármesteri hivatallal szemben szűnik meg, de minden olyan lakossal vagy tulajdonosi társulással akik egyéni szerződést kötöttek a köztisztasági vállalattal. Így már június 15-től nem kell szemétdíjat fizetni. A szolgáltatás ellenértékét helyi költségvetésből fedezi a város, a lakosságnak majd év végén adó formájában kell kifizetnie a szemételszállítást.

A Sylevy-ve kötött szerződés addig marad érvényben, ameddig Marosvásárhely is bekerül a Maros megyei integrált hulladékgazdálkodási programba. Az új szolgáltató FB oldalán értesíti a lakosságot, hogy szemétszállítással kapcsolatos bejelentéseket a 0799858892 telefonszámon tehetik meg.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A megye negyede teljesen be van oltva!

zkadar

Négy év szünet után újra Székely Szabadság Napja lesz Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese

A Duatlon Európa bajnokság programja:

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben