fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye Uncategorized

Egyes klinikákon visszaállhat a rend

Jövő héttől ismét eredeti rendeltetése szerint működhet a Tüdőgyógyászati és az 1-es Számú Sebészeti Klinikákon – legalábbis erre számít a Maros Megyei Klinikai Kórház vezetősége.

Az intézmény menedzsere, dr. Ovidiu Gîrbovan a közszolgálati rádiónak azt nyilatkozta, hogy lassan befejeződnek az áprilisban elkezdett átépítési, javítási és fertőtlenítési munkálatok, így a két klinika szinte teljes mértékben visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

Azért csak szinte, mert a kormány döntése értelmében minden kórháznak kötelessége fenntartani egy a COVID 19 betegek, vagy koronavírus-fertőzés gyanús személyek ellátására alkalmas részleget annak érdekében, hogy ezek ne érintkezzenek más páciensekkel. A klinikák épületében kialakított részlegek működését a Közegészségügynek kell jóváhagynia.

A Maros Megyei Klinikai Kórház alárendeltségébe tartózó egészségügyi intézményekben jelenleg 33 Dovid 19-el diagnosztizált beteget ápolnak, ebből 4-et intenzív terápiás osztályokon. További 8 személy esetében várják a koronavírus tesztek eredményét. A szükség – és készenléti állapot ideje alatt mintegy 670 koronavírussal fertőzött beteget kezeltek ezekben az egészségügyi intézményekben , ebből 600-at gyógyultnak nyilvánítottak. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Maros megyei üzlet is felkerült a fogyasztóvédők fekete listájára

Rákóczi Kinga

Megalapozatlan Makkai Gergely beadványa

Noémi

Maros megyei kedvezményezettjei is vannak a Magyarok Kenyere programnak

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben