fbpx
Közélet Szociális Tanügy Tanügy

Újabb rendelkezésekig zárva maradnak az óvodák és bölcsődék

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala tájékoztatót adott ki, amelyben tudatja, hogy mindaddig, amíg hivatalosan meg nem jelenik az iskolai oktatás előtti intézmények megnyitására vonatkozó rendelet, ezeket zárva tartja.

Ha megjelenik majd az a határozat, amely szabályozza a bölcsődék és az óvodák működését a jelenlegi járványhelyzetben, akkor a polgármesteri hivatal tájékoztatja az érintetteket a nyitásról – áll a közleményben.

Az Oktatásügyi minisztérium, az Egészségügyi minisztérium és a Munkaügyi minisztérium arra készül, hogy megnyissa az óvódák és bölcsődék kapuit, annál is inkább, mivel június 15-én lejár az a kedvezmény, mely alapján a szülő, otthon maradhatott az óvodáskorú, vagy kisebb gyerekével.

Most vissza kell menniük dolgozni, ezért a gyermekekre valakinek vigyáznia kell. Sok esetben a nagyszülők távol vannak, így az egyetlen lehetőség a „bölcsi” vagy az „ovi”.

A közleményben arról is beszámolnak, hogy az önkormányzat a továbbiakban is minden óvintézkedést megtesz az óvodákban és bölcsődékben a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzésére. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Újra él a Metropolisz Övezet!

zkadar

Áttelepítik a Somostetőn gyakran feltűnő medvecsaládot

Szász Cs. Emese

Alacsony lesz a víznyomás Szászrégenben és környékén

Karessz
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben