fbpx
Gazdaság Koronavírus Közélet Szociális

Határátlépés – enyhítenek a korlátozásokon

Az biztos, hogy semmi nem biztos. Június 16-tól újabb korlátozásokat szüntet meg a kormány, ezek szerint nem kell 14 napos kötelező lakhelyi elkülönítésbe vonulniuk a bizonyos országokból Romániába érkezőknek. De nem mindenkire érvényes.

A kormányfő tegnapi nyilatkozatában azt mondta, hogy mindazok, akik olyan országokból érkeznek, ahol az egy millió lakosra eső fertőzések száma nem haladja meg a napi 5 esetet, szabad a gazda. Ebbe a kategóriába sorolta Ausztriát, Bulgáriát, Görögországot és idézzük „más európai államokat”, de hogy ezek közé Magyarország is tartozna, az konkrétan nem derül ki. Ránk bízza, hogy derítsük ki, hogy mi szerepel az Országos Közegészségügyi Intézet nyilvántartásaiban.

Egy másik hírben ugyanakkor arról értesítik a román állampolgárokat, hogy amennyiben Ciprusra mennének, előzetesen el kell végeztetniük egy koronavírus tesztet. Ez pedig a B kategóriába sorolt államokra vonatkozik, olyanokra mint: Izrael, Lengyelország és Románia.

Az A kategóriás országokból PCR teszt nélkül fogadja Ciprus a vendégeket. A kategóriás országnak számít: Ausztria, Bulgária, Magyarország, Horvátország, Ciprus, a Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Görögország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Norvégia, Szlovákia, Szlovénia és Svájc. Nos, ha ezt a jegyzéket vesszük alapul, akkor Magyarországról Romániába térve nem kell lakhelyi elkülönítésbe vonulni. De ez csak egy következtetés. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Forgalmi változások Marosvásárhelyen!

krakoczi

Marosvásárhelyen zajlik a népszámlálás előkészítése

krakoczi

Nem heverte ki a Sirius a kupabúcsút

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben