fbpx
Közélet Sport

Szétesik a VSK?

Úgy tűnik, az utolsókat rúgja Marosvásárhely Városi Sportklubja.

Pénz nincs. A városi önkormányzattól kapott 4 és fél millió lejt a régi adósságok kiegyenlítésére költötték.

  A napokban, az idény elején a feljutást célul kitűző női kézilabda csapat egyik sztárja, a korosztálya legnagyobb tehetségének tartott Andreea Târșoagă elégelte meg a bizonytalanságot és aláírt a Nemzeti Ligás besztercei Gloriához.

És ez még csak a kezdet – nyilatkozta honlapunknak Mihaela Evi, a marosvásárhelyi női ifjúsági kézilabda egyik sikeredzője. Az Olimpic sportklubbal ifi bajnoki címeket halmozó házaspár egyik tagja szerint, a jelenlegi bizonytalan helyzetben még az is elképzelhető, hogy nem vállalják a Nemzeti Ligába való feljutásért kiírt tornát, amelynek időpontja szintén ismeretlen még. A játékosok abszolút minimális pénzért játszottak, de még azt a havi 250 lejt sem kapták meg….

A Rm-Valcea-i származású edzőnő azt is elmondta, hogy csapatának fiatal tehetségeit „szedik szét” az országból. Rengeteg ajánlat érkezett a lányok iránt, de őket is megkeresték, többek között Besztercéről.

Jelen pillanatban hajlamosak vagyunk elfogadni az ajánlatot, ráadásul Beszterce éppen egy olyan struktúrát épített fel, amely szerepelt a mi álmainkban is – mondta Mihaela Evi.

A marosvásárhelyi Városi Sportklub hétről-hétre halasztja azt a gyűlést, amelyen a folytatásról kellene valami biztató jelet küldeniük a szakágak felé – elméletileg a jövő héten kellene találkozzanak. Ha akkor sem születik semmilyen pozitív megoldás, az Evi házaspár fogja a „cuccait” és elfogadja a beszterceiek ajánlatát. – Legalábbis egy évig biztosan – tette hozzá az edzőnő, hátha egy év múlva valami változik Marosvásárhelyen, mert kár lenne veszni hagyni a sok fiatal tehetséget.

Férfi kosárlabda csapat az orvosin?

Nincs könnyű helyzetben a Városi Sportklub férfi kosárlabda szakosztálya sem. A csonka idényt többnyire ifjúsági korú játékosokkal húzták ki.

A következőtől pedig, könnyen előfordulhat, hogy egy újabb csapat – az utolsó 4 idényben a harmadik – iratkozik be a felnőtt bajnokságba.

A Maros KK és a VSK után az ESK jön?

Az Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem női röplabdát, vívást, tájfutást és egyebeket tartalmazó sportklubja, hajlandó felvállalni a férfi kosárlabdát is.

Constantin Copotoiu, a női röplabdacsapat védőangyala – aki nem mellesleg tavaly mondott le a Városi Sportklub igazgatói tisztségéből és a röplabda csapatot visszavette az ESK-hoz – az ESK szárnyai alá venné a férfi kosárlabdacsapatot is. Az infrastruktúrájuk megvan – terem, szállítási eszköz, étkezési, akár szállási lehetőség – és szeretnék több vállalkozót is maguk mellé állítani, és szeptembertől beiratkozni az új bajnokságba.

A „vizesek” a Muresulnál?

Miközben bontották a „ballont”, több klub úszó- és vízilabdaszakosztálya maradt gyakorlási lehetőség nélkül – bár egyelőre a megszorítások miatt amúgy sem mehetnek vízbe… Majd a sátortető nélküli medencébe – mondta a polgármester… De mi lesz velük késő ősszel? Mert az új uszoda még nem lesz kész addig…

Információink szerint a Sportminisztérium alárendeltségébe tartozó Muresul/Maros sportklub veszi majd szárnyai alá a vizes sportok egy részét, mert amúgyis az ők adminisztrációjába kerül az épülő sportuszoda, nekik pedig eddig – az evezésen kívül – nem volt más vizes szakosztályuk.

A VSK úszó- illetve vízilabda szakosztálya pedig egy-az-egyben átvándorolhat.

A focicsapat?

Azóta, amióta pár évvel ezelőtt csődbe jutott a bajnoki ezüstérmes és Szuperkupa győztes marosvásárhelyi A.S.A. (nem összetévesztendő a hetvenes-nyolcvanas évek ASA-jával), egyre-másra megpróbálnak a felszínen maradni. Sajnos, mivel ugyanazok vezetik, akik tönkre vágták az Ardealul Sportegyesületet, semmi jóra nem lehetett számítani. És ez így is maradt. Egy rövid fellángolás után, tavaly, anyagiak hiányában nem iratkoztak be a harmadik ligába, aztán a felnőtt csapat eltűnt a süllyesztőben.  Maradtak az ifik…

 A többiek?

A birkózók köszönik szépen, de egyelőre megvannak az Iskolás Sportklub védőszárnyai alatt. Számukra amolyan kényszermegoldás volt a VSK. A városi sportklub előtt is megoldották a felnőtt csapatot, valószínű számukra ezután sem lesz gond.

A női tekecsapat pénz nélkül, de sorra nyeri a bajnokságokat, és utánpótlásuk is van, de ők is két lábon álltak, ha a VSK „lesántulna”…

Női foci – alacsonyabb osztályban folytatták, bukdácsoltak, perspektíva nélkül.

Teremlabdarúgás – az egykoron fényes sikereket jegyző csapat a második vonalban kocogott, remény a feljutásra minimális

Vízilabda – egy évig a bukaresti Steauanál mellőzött játékosokkal pumpálták fel a VSK felnőtt csapatát, ahol marosvásárhelyiek ritkán jutottak szóhoz.

Súlyemelés – csendben vannak, tevékenykednek, még nagyon fiatal a szakág.

Ökölvívás – becsalogatták a boxolókat, technikai KO lesz a vége.

Tenisz – gyerekoktatásban kimerült

Autó- és motorversenyzés – rengeteg ígéretben „fulladt le”, egyetlen autót, vagy motorbiciklit sem sikerült a sportolók rendelkezésére bocsátani, a saját maguk által „bütykölt” sporteszközökkel, más támogatásokból sikerült mégis pár szép eredményt elérni.

A jövő?

Sötét, mint az alagút… S ha Bolyai elméletét vesszük alapul: a párhuzamosok a végtelenben találkoznak, s az alagút falai párhuzamosak… A fényt a végtelenben sem véljük felfedezni.

Kellene hagyni dolgozni azokat a sportban, akik tényleg értenek hozzá, nem politikai játszmákra felhasználni azokat, akik egy egész életet feláldoznak egy országos bajnoki cím, egy nemzetközi siker, vagy akár egy olimpiai szereplés reményében…  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Mire elég egy referendum?

Rákóczi Kinga

Huszonketten jelentkeztek RMDSZ listán a Maros Megyei Tanács képviselő-testületébe 

Rákóczi Kinga

Az energiaügyi miniszter szerint a MOL Románia idézte elő a pánikot

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben