fbpx
Megye Nagyvilág Szociális

27 millió facsemetét ültettek

Fotó: Romsilva

A tavaszi faültetési kampányban összesen 27 millió csemetét ültettek a Romsilva országos erdőgazdálkodási társaság munkatársai – derül ki a Romsilva által küldött közleményből.

A szakemberek szerint összesen 10065 hektár erdős területet regeneráltak, 11,8 százalékkal többet, mint amennyit előzetesen beterveztek. 6449 hektár erdőt természetes módon, 3616 hektárt mesterségesen regeneráltak és 17 hektárnyi védő erdősávot hoztak létre. A közlemény szerint a kedvező időjárás is hozzájárult, hogy ilyen ütemben tudtak haladni az erdősítéssel.

A legnagyobb területeket Suceava (90 ha), Bákó (60 ha), Neamt (35) és Maros megyékben (33 ha) erdősítették. Az erdőterületek regenerálásáról szóló éves terv szerint, a tavaszi és őszi csemeteültetési kampányban 8073 hektár erdő természetes, és 4458 hektár mesterséges regenerálása szerepel.

Az országos erdészet az elmúlt hét esztendőben több mint 111 ezer hektár erdő regenerálásáról gondoskodott, és több mint 200 millió csemetét ültetett. Az országos erdészet adminisztrálja az állami tulajdonban lévő 3,13 millió hektár erdőt, illetve szerződéses alapon gondját viseli további egymillió hektár más tulajdonú erdőnek. (marosvásárhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

“Napelemes” lesz a weekend-telepi medence

krakoczi

Több mint 3.000 jelentkező a MOGYE-n

krakoczi

A családorvosi rendelőkben is immunizálnak

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben