fbpx
Közélet

Rendőrváros Marosvásárhely?

Kicsit, ha szétnézünk a marosvásárhelyi Polgármesteri hivatal fennhatósága alá tartozó igazgatóságokon és közszolgálatokon, meglepően sok ex-rendőrt, csendőrt és volt katonatisztet találunk vezetői beosztásokban. Ráadásul szinte mindegyik esetében a magas közalkalmazotti vezetői fizetés mellé, hatalmas nyugdíj is társul.

Ráadásul van olyan közöttük, aki igazán mindenhez (is) ért, hiszen egyik igazgatóságról a másikra vándorolt, függetlenül attól, hogy virágokról, piacokról, avagy állatkertről van szó.   

Teljesen véletlen sorrendben, néhány fontos, helyi közintézmény vezetői:

Zöldövezetek, parkok és melegházak ügykezelő hivatal:

igazgató – Sava Mihai volt belügyminisztériumi alkalmazott, nyugdíjas.

A 2019-es vagyonnyilatkozatában 12230 lejes (havi!) belügyi nyugdíj és szintén havi 5938 lejes igazgatói fizetés szerepel.

Locativ RT – ingatlankezelő és karbantartó hivatal

igazgató – Vasile Filimon – volt katonatiszt – volt Demokrata-Liberális megyei tanácsos. Vezette a marosvásárhelyi Piacigazgatóságot is, ahol foglalkozás közben elkövetett gondatlanság miatt hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a hadsereg téri „orosz” piacon bekövetkezett tűzeset miatt. Tagja volt a levitézlett (csődbe ment) A.S.A. labdarúgóklub vezetőtanácsának.

Legfrissebb, 2017-es vagyonnyilatkozatában 3736 lejes katonai nyugdíjról tesz említést.

Piacigazgatóság

igazgató: Ujica Valer volt nyugállományba helyezett rendőrezredes.

Korábban a  szászrégeni rendőrség vezetője volt, majd a Maros megyei Rendőrség felügyelőhelyettese.

2019-es vagyonbevallásában 8333 lejes havi igazgatói fizetés és 10 241 lejes belügyi nyugdíj szerepel. Havi összjövedelme meghaladja a 3800 eurót.

Állatkert

igazgató: Pavel Dumitru, a Maros megyei Csendőrség volt főfelügyelője.

Először a Piacigazgatóságot vezette, majd a helyi rendőrségen aligazgatói tisztségbe került, majd liberális párti tanácsos lett. Ezt követően a pártja megvonta tagságát, ő pedig nem kívánt visszatérni a tanácsba, inkább Állatkertigazgató lett.

Azután nevezték ki igazgatónak, hogy 2019-ben az intézmény vezetője, Horatiu Gorea az elégtelen költségvetés miatt benyújtotta felmondását.

9000 lejes havi nyugdíja mellett 2019-ben évi 10.667 lejes tanácsosi juttatást kapott. Igazgatói fizetésről nem tesz említést.

A volt csendőr, olyan elődök után került az Állatkert igazgatói tisztségéábe, mint Rend László, Bereczky Boldizsár illetve Kopacz András állatorvosok.

Városi Sportklub

igazgató: – Vasile Tohanean

Bár a CSM-nél hivatalosan még Constantin Copotoiu doktor neve szerepel igazgatóként, információink szerint ő már tavaly lemondott erről a tisztségről. Jelenleg a megbízott elnök is egy volt csendőr, Vasile Tohanean 49 évesen nyugállományba vonult ezredes. A Maros megyei Csendőrfelügyelőség parancsnoka volt.

Emlékeznek még az átkos múlt rendszer egyik fő kijelentésére? Sokoldalúan fejlett a társadalmunk. (multilateral dezvoltat)

Ezek szerint kb. ismét ott tartunk…. (marosvasarhelyiek.ro)  

Ajánlott bejegyzések

Továbbra is igényelhető a magyar állampolgárság

Rákóczi Kinga

Politikamentes beszélgetések a beugróban

Rákóczi Kinga

Véget ért a katasztrófavédelmi gyakorlat 🎞

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben