fbpx
Közélet

Salubriserv helyett Salubriserv?

A marosvásárhelyi önkormányzat mai rendkívüli ülésén fogadta el azt az egyetlen lehetőséget, mely alapján lehetőség nyílik olyan céget találni, amelyik elszállítja a város szemetét.

Az ülésen jelenlévő 14 tanácsos egyöntetűen megszavazta, hogy a polgármesteri hivatal versenytárgyalás nélkül, közvetlen módon kiszervezhesse a hulladékbegyűjtést és elszállítást, valamint az utcatakarítás Marosvásárhelyen.

Bár erkölcsileg megkérdőjelezhető a szolgáltatás közvetlen odaítélése, a testület kényszerhelyzetben találta magát – mondta a tanácsülésen Csíki Zsolt, az RMDSZ tanácsosi frakciójának vezetője.

A polgármesteri hivatal rendszeresen alkalmazza a „tűzoltást”, azaz kivár az utolsó pillanatig, és döntésre kényszeríti a tanácsosokat, fogalmazta meg aggályát a választott képviselő.

Nem hagyhatjuk a várost szemételhordás nélkül – fogalmazott Csíki, ezért szavazzuk meg a tervezetet.

      A mai határozat értelmében, a polgármesteri hivatal közvetlenül köthet szerződést egy olyan szolgáltatóval, amelyik rendelkezik a hulladék begyűjtéséhez és elszállításához szükséges infrastruktúrával. Sajnos a megyei tanács által megszervezett versenytárgyalás második nekifutásra is sikertelen volt, mert a jelentkező két cég éppen ennek az igénynek nem felelt meg.  

A döntés következően legfennebb két évre köthet szerződést a polgármesteri hivatal a szolgáltatóval, azzal a feltétellel, hogy ha sikerül a megyei versenytárgyaláson megtalálni a megfelelő vállalkozót, akkor abban a pillanatban ez a szerződés semmisnek nyilvánul.

Június 15-én lejár az utolsó határidő is a csődeljárás alatt lévő Salubriservvel, ezt már törvényes módon nem lehet meghosszabbítani, mégis a legvalószínűbb, hogy az átszervezett, átalakított, társult Salubriserv lesz a szolgáltató továbbra is. A szemét most ismét a polgármesteri hivatal oldalán „bűzlik”.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kezdődik az oltás második szakasza!

zkadar

Alig 34 új eset Maros megyében.

zkadar

Első fokon felmentette a bíróság Dorin Florea volt polgármestert

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben