fbpx
Közélet Sport

Kibővítik a Motorringet! Újabb szakágakat vonnak be!

Egy 24 hektáros terület megvásárlásával készen áll a Marosvásárhely melletti Transilvania Motor Ring az újabb előrelépésre.

A hétvégén újrakezdődtek a tevékenységek, és egy új időmérő berendezést is felavattak. Erről ITT írtunk.

Thomas Moldovantól, a versenypálya igazgatójától megtudtuk, hogy a Maros megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmény felvásárolt a Csittszentivánhoz tartozó területből 24 hektárt, azzal a céllal, hogy további motor és autósport szakágak számára teremtsen versenyzési lehetőséget.

Thomas Moldovan elmondta, hogy moto- és autókrossz versenyek mellett tervezik egy szuperenduró-pálya kialakítását is, melyen nemzetközi szintű akadályversenyeket tudnak majd szervezni.

„Most pontosan fordítva csináljuk, mint ahogy a Ringgel, azaz olyan szakembereket kérünk fel a pályák megtervezésére, akik úgy alakítanák ki a versenypályákat, hogy azokat egyből akkreditálja a hazai és nemzetközi szövetség.”

Így elkerülhetjük a hosszabb várakozást – tette hozzá Moldovan, azaz eleve úgy terveztetjük és építettjük meg a pályákat, hogy azok minden standardnak és követelésnek megfeleljenek. Így nem kell majd utólag alakítgatni rajta. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Parképítésbe fogtak Erdőszentgyörgyön

zkadar

Szeptember közepén lesz az Európa-bajnokság!

zkadar

Kié lett a Vastaps-díj a Nemzetiben?

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben