fbpx
Közélet Sport

Távozott a legnagyobb marosvásárhelyi kézilabda-tehetség!

Egy újabb érvágás a helyi sport számára.

A bizonytalanság és a jövőkép hiánya miatt nem tudta megtartani egyik legnagyobb értékét a marosvásárhelyi Városi Sportklub női kézilabdacsapata.

Az országban, a generációjának egyik legnagyobb tehetségének tartott Andreea Târșoagă Besztercére igazolt.

A 18 éves balátlövő, a marosvásárhelyi önkormányzati fennhatóság alatt álló sportegyesületet körülvevő bizonytalanság miatt, illetve a biztos Nemzeti Ligás szereplés miatt igazolt a szomszéd megyébe.

A besztercei Gloria az idei csonka idényt a hatodik helyen zárta, jövőre magasabb szintre vágyik. Ebbe illeszkedik be a marosvásárhelyi tehetség, aki már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott, még 17 évesen Ambros Martin irányítása alatt.

Târșoagă a marosvásárhelyi nevelőegyüttesével ötszörös korosztályos bajnoknak és kétszeres ezüstérmesnek mondhatja magát.

Az is eldőlt, hogy így már nem lehet a Városi Sportklub segítségére a Nemzeti Ligába való feljutási tornán, amelyet idény nyáron rendeznek, így nagyon nehéz lesz kiharcolni az élvonalba kerülést.

Büszkék kellene legyünk, hogy tehetségeink iránt ekkora az érdeklődés országos szinten, ugyanakkor elkeseredésre ad okot, hogy az a mag, amelyből egy első ligás női kézilabda csapatot akartak Marosvásárhelyen verbuválni, amelyet kisgyerek koruk óta készítenek, kezd darabjaira hullni, egyik legfontosabb láncszemét veszítette most el. És az átigazolási periódus még csak most kezdődik… (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megnyitja kapuit a Mircea Birău fedett uszoda

Rákóczi Kinga

Hétvégén zárva lesz a városi uszoda

Rákóczi Kinga

Az 1989-es forradalom hőseire emlékezünk!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben