fbpx
Életmód Gazdaság Szociális

Ismét terítéken a Poklos –patak

Marosvásárhelyen a napokban megjelent a kis kotrógép a Poklos-patak medrében. A Maros Megyei Vízügyi Igazgatóság nagyszabású munkálatba kezdett.

Călin Fokt sajtószóvivő portálunknak elmondta, nem csak takarítanak, hanem ahol szükséges, javítanak is.

Első körben az elmúlt hónapok során felgyűlt szemetet és a lerakodott iszapot takarítják el, lenyírják a füvet, és ahol a meder tartószerkezetének biztonságát veszélyezteti, kivágják a bokrokat. Azt követően javítják a betonfalban keletkezett töredezéseket és helyenként megerősítik a szerkezetet.

Az Arató utca és a Budai Nagy Antal utca közötti szakaszon is alapos takarítást végeztek, itt ugyanis hamarosan megkezdődnek a nagyszabású javítási munkálatok. A tervek szerint a Hangya (Furnica) hídig állítják helyre a következő hónapokban a medret.

A munkálatok összköltsége hozzávetőleg 130.000 lej, amit a Vízügy saját költségvetéséből fedez.

Mint mondta, az igazgatóság nem zárkózott el attól sem, hogy egy szakaszon lefedjék a medret. Erre vonatkozó, saját költségen elkészített, tervet nyújtottak be a Polgármesteri Hivatalba, és partnerségi szerződést ajánlottak arra az esetre, ha az önkormányzat meg szerette volna valósítani a lefedésre vonatkozó elképzeléseket. Az együttműködés azonban nem jött létre, így a Vízügyi Hivatal saját költségvetéséből felújítja a medret.

A marosvasarhelyiek.ro által végzett egyszerű közvéleménykutatás során kiderült, hogy a válaszadók 65 százaléka egyetért azzal, hogy bicikliút és zöldfolyosó létesüljön a patakmederben. Kilenc százalékuk minél több parkolóhely létesítését tartja elsődleges fontosságúnak, 26 százalékuk szerint a bicikliút mellett futópálya kialakítása is szükséges.  

A szóvivő közölte, állami tulajdon lévén, a vízügyre hárul a felelősség, hogy tisztává tegye a Poklos-patakot, de egyben példát akarnak mutatni ezzel a lakosságnak, hogy a szemetet a kukákba és ne mellé, vagy egyenesen a patakba szórják.

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

999 magyar diák érettségizett ma

Rákóczi Kinga

Hódít W. Szabó Péter képgeneráló programja

Rákóczi Kinga

Tavaszi nagytakarítás is felfüggesztve!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben