fbpx
Közélet Sport

Hétvégén felbőgtek a motorok a Ringen, június teljesen foglalt, aszfaltozni is kell!

A rendezvények egyelőre nézők nélkül zajlanak.

Hétvégén egy privát esemény zajlott, ahol a szervezők és a rendezők is betartották a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A házigazda Transilvania Motor Ring 50 kültéri boxot biztosított a résztvevőknek. Ezeket megfelelő távolságra helyezték el egymástól, ugyanakkor ellátták egyfázisú és háromfázisú árammal.

Az épületet a résztvevők nem használhatták, kivéve a boxok melletti mellékhelyiségeket.

Júniusra eddig, összesen 11 rendezvényre érkezett foglalás, ezeket is az érvényes rendeletekben található szabályozásoknak megfelelően szervezik meg.  

A részt vevő autók száma korlátozott, legtöbb 50 autó vehet részt. Az eddig betervezett rendezvények egy része track day típusú magánrendezvény, illetve képzések, edzések gépkocsi versenyzők számára.

A szakszövetségek versenyeiről egyelőre még csak egyeztetnek.

„A motorsportpályának fontos szerepe van a turizmus fellendítésében Maros megyében még akkor is, ha a rendezvényeken egyelőre nem vehet részt közönség – emelte ki Péter Ferenc a sportbázis újraindításakor. A legtöbb júniusi eseményt, mind más megyéből érkező cégek és sportklubok szervezik – tette hozzá a Maros Megyei Tanács elnöke.”

Thomas Moldovan, a Transilvania Motor Ring igazgatója folyamartos kapcsolatban van az Autó- és Motorsport szövetségekkel, amint újrakezdik a bajnokságok szervezését, egyeztetnek a módosított versenynaptárról.

Igaz, hogy 11 rendezvényre van foglalásuk júniusra, de további 30 megkeresés kapcsán várják, hogy a szervezők küldjék el a hivatalos foglalási kérést is – nyilatkozta Thomas Moldovan.

Fejlesztették az időmérést!

A rendezvényeken részt vevő versenyzőknek már lehetőségük van valós időben látni az időeredményeiket a „live timing” rendszer felszerelésének köszönhetően. Emellett, ha a szervezők is engedélyüket adják ehhez, a rendezvényeket élőben lehet majd követni a motorring Facebook oldalán miután a pályán több rögzített kamerát is felszereltek.

Ugyanakkor a beszakadt bekötőutat is kijavították, az aszfaltcsík javításaira akkor kerülhet sor, amikor két egymást követő napon biztosan nem esik az eső és 20 C fokos lesz az átlaghőmérséklet. A versenypálya borítása speciális aszfaltból készül, ehhez szükséges a kinti stabil hőmérséklet és az esőmentes időszak – tudtuk meg Thomas Moldovantól. Az intézmény igazgatója szerint a jövő héten valószínű nekifognak a munkálatoknak, ugyanis mindent felmértek, a pálya elő van készítve a munkára, már ténylegesen csak aszfaltozni kell.

A versenyekkel, rendezvényekkel kapcsolatos információk a https://www.facebook.com/transilvaniamotorring/ oldalon lesznek közzétéve.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Florea nem kér újabb mandátumot

Rákóczi Kinga

Tőlünk függ az erős érdekképviselet

Rákóczi Kinga

Vereséget szenvedett a Marosvásárhelyi VSK

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben