fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

Van pénz, nincs páciens

Ez se gyakori jelenség Romániában. Megkapták a megfelelő támogatást, beszerezték a felszerelést, felavatták az épületet és nincs páciens. Ez a helyzet most a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem sportpályája helyére felállított úgynevezett COVID egységben – tudta meg a közszolgálati rádió.

Még javában tombolt a járvány amikor az egyetem felajánlotta, hogy moduláris kórházzá alakítja a sportpályát. A beruházásra több mint egy millió lejt a Maros Megyei Tanács, 15 milliót az Egészségügyi Minisztérium utalt ki.

A rádiónak nyilatkozó Dr. Claudiu Puiac elmondta 75 ágyat vásároltak, összesen 845.000 lej értékben, megrendelték a szükséges alapfelszerelést és meghirdették a közbeszerzést az orvosi eszközök és kórházi bútorzat vásárlására.

Az egység eredetileg az enyhe tünetekkel jelentkező COVID betegeket fogadta volna, ma már a tünetmenteseket utalnák oda. Máig azonban egy páciens sem került ebbe a kórházba.

A létesítményt nem számolják fel, a járvány alakulásának függvényében várakozó állásban marad. Ameddig nem bizonyos az, hogy a járványnak nem lesz egy második hulláma, addig az egységet fenntartják. (RTM/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kötelező online oktatás megfelelő feltételek nélkül

krakoczi

#karácsonyösszehoz!

Noémi

Olcsóbb lesz a PCR vizsgálat, aznap lesz eredmény

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben