fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye Uncategorized

Lassan térünk vissza a normális kerékvágásba

Közel három hónappal a kórházak rendeltetésének átszervezését követően áll vissza a rend az egészségügyi intézményekben, és fogadják azokat a pácienseket, akik krónikus betegségeikből adódóan oda tartoznak.

Az Egészségügyi Minisztérium május 29-i döntése értelmében azok a kórházak amelyeket COVID egységekké neveztek ki, illetve a járóbetegrendelők úgy kell újraszervezzék a tevékenységüket, hogy lassan fogadhassák a krónikus betegeket is.

A Megyei Kórház keretében működő klinikák közül első körben a Marinescu utcában lévők fogadják a szakrendelésre érkező pácienseket, később az ortopédián is fokozatosan visszaáll a rend – tájékoztatta a sajtót dr. Ovidiu Gîrbovan kórházmenedzser.

A szakember arra kéri a betegeket, hogy vegyék fel a kapcsolatot kezelőorvosaikkal és előzetes időpont egyeztetést követően jelentkezzenek a rendelőkben.

A menedzser azt is elmondta, hogy az úgynevezett COVID kórházakban bizonyos módosításokat kellett eszközöljenek, most folyik ezek visszaállítása.

A Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint jelenleg Maros megyében mindössze 30 igazoltan koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván, és 44 fertőzésgyanús személy van kórházban.

Országos szinten meghaladta a húszezret a koronavírus-járvány kezdete óta Romániában nyilvántartott esetek száma, a halálos áldozatoké pedig az 1300-at.

A megbetegedettek közül 14 145-en meggyógyultak.

A napi esetek száma május 25. óta egyszer, tegnap haladta meg a 200-at, most ahhoz képest enyhe csökkenés figyelhető meg – tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Ciprian Dobre lesz Maros megye új prefektusa

Szász Cs. Emese

Félezer pedagógust oltottak be a megyében

Rákóczi Kinga

Óvatosan a vízzel! Van, ahol már korlátozzák a vízfogyasztást

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben