fbpx
Gazdaság Közélet Sport

Választási évben, megint nekifogtak a stadionnak!

Legutóbb, valamelyik helyhatósági választáskor kerültek fel a Wembley-stadionból származó székek és aszfaltozták le az atlétika pályának készülő körgyűrűt.

Most, hogy idén újabb voksolásra készülünk, megint zajlanak a munkálatok.

Kérdés – és talán költői marad – a két dátum között miért nem történt előrelépés a sportbázis ügyében.

A Municípiumi, avagy Augusztus 23. stadion 2011-ben, kormányrendelettel került a város tulajdonába, azóta nem sikerült rehabilitálni.

Építkeznek a városi stadionnál

Mindenféle terv volt már rá, legutóbb a polgármester tanácsosa 2018-ban büszkélkedett azzal, hogy elkezdődik egy atlétika-centrum építése. Aztán abból sem lett semmi, egészen mostanáig, pedig a városi tanács mindig megszavazta a kért összegeket.

Idén már javában zajlanak a munkálatok, igaz ezzel – még – nem dicsekedett senki, ottjártunkkor, még egy fránya építkezésre vonatkozó plakátot sem találtunk, amely az építkezések esetében kötelező kifüggeszteni – magánembert már rég megbüntettek volna emiatt.

Így azt sem tudjuk ki építi, mikorra kell befejezni, mennyibe kerül.

A veszélyessé vált régi lelátók egy részét, úgy tűnik, hogy megmentik. Két változat közül kellett volna választani: az egyik a teljes lebontás és újjáépítés, a másik a felújítás, amely viszont aláalapozást igényel. Kívülről szemlélve biztosan állíthatjuk, hogy ez utóbbi mellett döntöttek. A középső épületrészt már régebb lebontották, oda elméletileg, újat építenek.

A tervben szerepel még egy modern gumiborítású nyolc sávos atlétikapálya kialakítása, egyéb atlétika versenyszámokhoz szükséges eszközök kialakításával (ugrógödör, hármasugrás nekifutáshoz szükséges pálya stb.)

Sajnos nemzetközi versenyek szervezésére nem lesz alkalmas a felújított stadion, mert a tervezésnél nem kérték ki a sportszakemberek véleményét, oda legalább 9 sáv kellett volna…

Marosvásárhely az egyetlen város, ahol fél négyzetkilométeren két (használhatatlan) stadion található.

És egyik sem használható. Az egyik még nem – a városi – a másik pedig már nem – az „OSB Arénának” becézett Trans-Sil stadion. Az újkeletű ASA (nem azonos a hetvenes-nyolcvanas évek ASA-val) csúfos bukása és  2018-as csődbe menése óta, alig pár meccset játszottak rajta.

Indíthatnánk egy tippversenyt: Ön szerint melyik stadionban és mikor játszanak majd hamarabb labdarúgó mérkőzést, mondjuk 3000 néző előtt?

  1. egyszer, az egyiken
  2. egyszer sem
  3. jövőre a Városin
  4. jövőre a Trans-Sil-en
  5. majd a négy év múlva sorra kerülő választás előtt, valamelyiken

                                                                            (marosvasarhelyiek.ro)

Bezárt a sport Marosvásárhelyen…

Ajánlott bejegyzések

Óriás adventi koszorút helyezünk el a Bolyai téren

Rákóczi Kinga

Marius Pașcan levele az alvó NEMZETHEZ

Rákóczi Kinga

Spontán sztrájk az Azomuresnél

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben