fbpx
Életmód Közélet

Boldog biciklinapot Marosvásárhely, ahol egy lakosra 4,5 cm kerékpársáv jut!

Június 3.-a „drótszamarazók” világnapja, döntötte el 2018-ban az ENSZ Közgyűlése.

Ezzel első sorban a kerékpározás hasznosságára és fontosságára próbálja meg felhívni a figyelmet.

A kétkerekű közlekedés a fenntartható fejlődés szimbólumaként jelenik meg, mint alternatív közlekedési eszköz, amely segítségével csökkenthető a túlzott forgalom és a légszennyezés a nagyvárosokban. Ugyanakkor nem elhanyagolandó tényező az egészséges életmódra való nevelésben játszott szerepe. Mindezekről mi is írtunk ITT, annak kapcsán, hogy a biciklizés a jelenlegi legjobb távolságtartó utazási eszköz a koronavírus-járvány ideje alatt.

Marosvásárhely, te biciklis város!

– sóhajthatnánk fel elégedetten, hogy ha minden kerékpársávra vonatkozó választási ígéretnek csak az 1%-a megvalósult volna…

A volt Székelyvásárhely kesze-kusza utcáival is nyugodt légkört jelenthetne a bicajozók számára. Amennyiben az elmúlt 20 év során lett volna egy fikarcnyi akarat is a kerékpársávok megépítésére, kialakítására. Azaz akarat volt, de el is halt az ígérgetések szintjén…

Vegyük csak számításba, hány kerékpársávunk van:

  • Szabadság utca, Medgyesfalvától a Cukorgyári letérőig, kb. 1 km.
  • Jeddi út, a helységnévtáblától a Számológépgyári feltérőig, kb. 1 hepehupás km.
  • Turbina part, sehonnan indul, a híd mellől, sehová érkezik, a vasúti sín szakítja ketté és a Hangya utcánál ér véget, 650 méter, mínusz a vasútátjáró.
  • Madách Imre utca-Levendula utcán át a Szabadság utcáig, kb. 700 méter.
  • Hídvég utca, a Marosszentkirályt jelző tábláig, kb. 750 méter, villanyoszlopokkal a közepén és rendszeresen ott parkoló gépkocsikkal tarkítva

És nagyjából ennyi… na jó, tegyük hozzá a Somos-tetőn található „játék” bicikliutat, mely sokáig a város egyetlen kerékpárútjának volt elkönyvelve.

Legfennebb 4 és fél kilométer, nagy jóindulattal 6000 méter!!! Egy olyan városban, amelyben az emberek szeretik a mozgást, szeretik a szabadban való járkálást. Ne vegyük bele ebbe a számításba az erdőben „kialakított” kerékpáros útvonalat, az inkább a túrázást segíti elő, mint a munkába, vásárlásba járást.

Kerékpársáv Kolozsváron… (Foto: Emil Boc Facebook)

És megint az ígérgetések! Hiszen kampány van. Lesz egy biciklis út a November 7 és a Cornisa negyedben, amely ugyanúgy sehonnan sem indul, sehová sem érkezik, ráadásul olyan „bakikkal” van tele, mint hogy nincs átjáró elképzelve a Párkány negyed és az Orvosi egyetem között. Márpedig, ha valaki, akkor az érintett negyedekben lakó egyetemisták használhatnák a legtöbbet az elképzelt sávokat. Európai Úniós pénzből!

Marosvásárhelyen, az önkormányzat legutóbb február elején foglalkozott kerékpársávokkal, akkor a város vezetése egy olyasvalaki tervezetét próbálta a tanácsosok torkán lenyomni, aki – saját bevallása szerint – nem biciklizik.

Most pedig itt van újra a „nagy csapat”! Választások jönnek, kerékpársávokat ígérnek!

Ne erre üljetek fel, hanem a kétkerekűre!

Boldog biciklisnapot Vásárhely! (marosvasarhelyiek.ro)

Kerékpársáv Csíkszeredában!

Ajánlott bejegyzések

Medveszámlálásba kezd az állam

Rákóczi Kinga

Női Jogvédő Ügyelettel segítik a nőket

Szász Cs. Emese

„Álmodtam egy  világot magamnak” – tízéves a Vásárhelyi Forgatag

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben