fbpx
Közélet Megye

Te, „szemét” szemét! A nyakunkon marad?

Június 15-étől szolgáltató nélkül maradhat Marosvásárhely. Az eddigi szemétszállítóval, a csődeljárás alatt álló Salubriservvel már az összes törvényes hosszabbításon túl vannak. Még egyszer – elméletileg – nem lehet megtoldani az együttműködést.

Sürgősen kell dönteni az ügyben, sürgősségi tanácsülésen, vagy ezen, vagy a jövő héten.

A tanácsosok egy része külön szerette volna választani a szemételhordást az utcák takarításától, hótalanításától. Ez utóbbira, akár maga a Polgármesteri hivatal is képes lenne, de ehhez egy igazgatóságot kell létrehozni.

Licitet kell hirdetni, és az is elképzelhető, hogy nem jelentkezik egy cég sem erre. Akkor pedig kérdésessé válik a háztartási szemét elszállítása.

Bonyolult kérdés a szemété, mert, ha a megyei szemételszállításra kiírt pályázatot megnyeri egy cég, akkor annak vállalnia kell a marosvásárhelyi hulladék elszállítását. Erre korábban már volt két versenytárgyalás, mindkettő eredménytelenül zárult, legutóbb márciusban függesztették fel a decemberi licitet eredményét, mert egyik jelentkező cég sem tudta teljesíteni a minimális feltételeket. Talán csökkenteni kellene az igényeket?

Amennyiben Marosvásárhelyen mégis meghirdetik a versenytárgyalást, az csak korlátozott időre szólhat, addig, ameddig sikerül véglegesíteni a megyei szemétszállítás ügyét. Tehát elképzelhető, hogy alig pár hónapra tudna a város szerződni… de kivel? Olyan céggel, amelyik rendelkezik megfelelő gépállománnyal és kapacitással.

Talán jobb lenne direkt módon kiadni a munkálatokat egy cégnek arra a pár hónapra.

A pályázatot csak akkor lehet meghirdetni, ha a tanács elfogadja a határozatot. Ördögi kör, melyben a szenvedők a lakosok lehetnek. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

Noémi

Hol van Bernády pohara?

Rákóczi Kinga

Működési engedély nélküli iskolák a megyében

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben